INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dragoste

#intimitate #intimitate emotionala #intimitate cuplu #probleme de cuplu

Importanta intimitatii emotionale in cuplu

Reusesti sa-ti arati vulnerabilitatea in fata partenerului de viata fara teama? L-ai lasat pe cel de langa tine sa te vada asa cum esti, cu bune si cu rele? Atunci relatia ta de cuplu se bucura de momente de intimitate emotionala .
 

Ce este intimitatea emotionala


Intimitatea in cuplu nu are legatura numai cu sexul, ea are de-a face cu increderea si intelegerea reciproca. Intimitatea emotionala se bazeaza pe siguranta, reciprocitate, rabdare, respect, sinceritate si stabilitate.

Acest tip de intimitate este o stare psihologica care apare cand nivelul de incredere si de comunicare intre doua persoane este de asa natura incat acestea reusesc sa se dezvaluie reciproc in cele mai personale amanunte.

Din pacate, multe cupluri nu ajung la intimitate emotionala, iar lipsa acesteia duce adesea la esecuri in relatia de cuplu, inclusiv la divort.
 

De ce este importanta intimitatea emotionala


In sinea fiecarei persoane implicate intr-o relatie exista in mod firesc dorinta de a fi acceptata cu totul de catre celalalt, de a fi respectata si admirata de catre partener. In viata sentimentala , iti doresti ca omul de langa tine sa te pretuiasca si ca relatia voastra sa-ti ofere siguranta, sprijin si intelegere.

Pentru ca acestea sa fie posibile, este nevoie de intimitate emotionala. Cand partenerii nu gasesc aceste lucruri in interiorul cuplului, relatia are de suferit. Mai mult chiar, acestia ar putea cauta in afara relatiei pe cineva care sa le ofere intimitate emotionala.

Situatia este cu atat mai dificila cu cat nimeni nu-si doreste sa fie judecat sau respins. Din acest motiv, este cu atat mai greu ca partenerii sa fie de acord sa-si arate vulnerabilitatea.

Solutii pentru probleme de intimitate emotionala


Rezerva-ti timp doar pentru tine. In singuratate ai mai multe sanse sa te analizezi si sa-ti dai seama de greselile pe care le faci si, mai ales, de motivele pentru care pastrezi distanta fata de partener. Este important sa-ti cunosti si intelegi propriile reactii inainte de a incerca sa gasesti o solutie pentru cuplu.

Apoi, trebuie sa intelegi ca intimitatea emotionala este inteleasa uneori diferit de barbati comparativ cu femeile. Cand o femeie isi doreste o legatura emotionala profunda, un barbat isi poate dori o legatura fizica profunda. Cand o femeie isi da seama imediat daca sentimentele cuiva sunt ranite, un barbat intelege mai degraba nevoile fizice ale cuiva.

De fiecare data cand apare o problema cu persoana iubita , rezolv-o pe loc, nu o ignora si nu o amana. In acest fel iti vei incuraja partenerul sa fie si el mai deschis.

Petrece mai mult timp cu partenerul de viata, departe de restul lumii. Cu putin efort vei reusi sa gasesti o solutie pentru ca voi doi sa stati mai mult singuri si sa va redescoperiti.

Arata-ti aprecierea pentru persoana iubita cu gesturi mici, deoarece acestea pot consolida legatura dintre voi.

Incearca pozitii sexuale recomandate pentru cresterea intimitatii emotionale. Pozitia femeii deasupra, pozitia lingura, pozitia lotus sunt cateva dintre variantele pe care le ai la dispozitie. De exemplu, in pozitia lotus barbatul ia pozitia de yoga, in timp ce femeia isi pune picioarele in jurul lui. Partenerii stau fata in fata, foarte aproape, ceea ce sporeste nivelul de intimitate.

Sursa foto: momlogic.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii