Dragoste

#dialog #strategii #conversatii #tacere #intrebari neplacute

Ghidul conversatiilor de sarbatori

Conversatiile in perioada sarbatorilor de iarna pot deveni un teren minat, mai ales atunci cand te revezi cu rude, prieteni si cunoscuti dupa o perioada mai lunga. Iata cum sa te descurci onorabil in orice situatie, cu ajutorul celor mai importante reguli din ghidul conversatiilor de sarbatori.

Renunta la dialogurile scurte si banale

Cand o conversatie incepe cu "Buna, ce faci?", "Bine. Tu?" are sanse mici de a continua intr-un mod mai interesant. Incearca sa folosesti propozitii mai lungi atunci cand discuti cu cei pe care ii vezi rareori, pentru a face o impresie buna, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna.

Nu umple tacerea cu orice

Pauzele si tacerea intr-o conversatie sunt interpretate in moduri foarte diferite de interlocutori. Unii pot face pauze pentru a se gandi inainte de a raspunde sau pur si simplu pentru a se bucura de paharul de lichior de oua.

Atunci cand ai inceput o conversatie si dai de prima pauza, nu incerca sa o umpli cu orice doar pentru a scapa de ea. Obisnuieste-te cu pauzele si nu asalta interlocutorul cu informatii care nu-l intereseaza deloc.

Evita sa pui intrebari neplacute si ocoleste-le cand iti sunt puse tie

Absenta unei relatii si somajul se numara printre subiectele cele mai delicate in perioada sarbatorilor de iarna la petreceri sau chiar la intalniri accidentale in magazine. Evita sa pui astfel de intrebari direct pentru a nu-l face pe interlocutor sa se simta incoltit.

Cea mai simpla cale de a ocoli astfel de intrebari neplacute atunci cand iti sunt puse tie este un raspuns foarte scurt, urmat de o intrebare catre interlocutor, la fel de intruziva.

Stabileste o strategie de evadare din conversatiile neplacute

Atunci cand vrei sa scapi de o conversatie care te plictiseste, alege un motiv bun si explica-i interlocutorului ca "Trebuie sa...". Asigura-te insa ca nu minti si ajungi la tinta invocata drept scuza, altfel poti crea o situatie si mai jenanta.

Foloseste locatia drept subiect de conversatie

Atunci cand simti ca ai ramas fara subiecte de conversatie, laudele cu privire la decoratiunile de Craciun sau la alte detalii vizuale din jur te pot scoate din situatia dificila. Dupa ce acest subiect se epuizeaza, nu te sfii sa il schimbi cu orice altceva.
 
Atunci cand vezi ca interlocutorul este deschis la conversatie, va accepta schimbarea si ar putea introduce si idei noi. Daca nimic nu functioneaza, apeleaza la strategia de evadare.

Sursa foto: Collegecandy.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare