Dragoste

#relatii serioase #dating online #sentimente.ro #femei # studiu sentimente.ro

Femeia care isi cauta un partener prin intermediul datingului online: tanara, optimista si cu putin timp liber

Peste jumatate din femeile care si-au facut cont pe un site de dating au intre 25 si 44 de ani, lucreaza in marketing, vanzari, educatie sau domeniul sanitar. 85% isi doresc sa isi gaseasca un partener pe Sentimente.ro, iar 13% sunt convinse ca acest lucru se va intampla in scurt timp, arata datele unui sondaj recent efectuat de site-ul de dating*.

 

Cele mai multe femei care si-au facut cont pe cel putin un site de dating au 25-34 de ani (35%), procentul urmator (23%) apartinand segmentului 35-44 de ani. Acestea declara ca sunt interesate de o relatie serioasa – casatorie (52%), in timp ce categoria 18-24 de ani (17%) este interesata de relatii serioase, dar fara a dori sa se casatoreasca neaparat (26%).

Un procent semnificativ (25%) apartine si segmentului 45+. In acest caz femeile care au cont pe Sentimente.ro cauta un partener online pe care se pot baza, cu care sa comunice cat mai bine si cu care sa aiba o relatie onesta, fie aceasta si doar de prietenie (22%). Cele mai multe femei care utilizeaza site-ul de dating lucreaza in domenii care le lasa putin timp liber - acesta fiind si unul dintre motivele pentru care apeleaza la online: marketing, vanzari, educatie, domeniile sanitar, administrativ, secretariat sau alimentar.

„Din punct de vedere demografic, este firesc ca Bucurestiul sa conduca in top, aici aflandu-se de altfel si cei mai multi membri. Am remarcat insa ca dinamica in restul oraselor s-a schimbat, polurile mutandu-se catre Brasov, Cluj-Napoca si Iasi, unde femeile care au cont pe Sentimente.ro sunt femei active, dinamice, cu un stil de viata alert si care au, pe de o parte, mai putin timp la dispozitie sa caute un partener in offline, iar pe de alta au o mai mare deschidere catre datingul online. O surpriza placuta este numarul mare de utilizatoare din Londra, Marea Britanie fiind una dintre primele piete unde am lansat versiunea internationala a site-ului”, a explicat Flori Dragomir, vicepresedinte fondator al Sentimente.ro.

Femeile care si-au facut cont pe Sentimente.ro sunt optimiste si deschise spre relatii noi, chiar daca unele dintre ele declara ca relatiile prin care au trecut au lasat si amintiri mai putin placute. Astfel, 45% considera ca nu este usor sa te increzi in partener complet, multe fiind chiar inselate de fosti parteneri, in timp ce 27% uneori nu stiu daca sunt placute cu adevarat. Tocmai de aceea, aproape 60% sustin ca gasesc esentiala comunicarea intre parteneri si recunosc ca, daca relatia de cuplu functioneaza, simt ca toate merg din plin. Mai mult decat atat, peste 85% fac totul ca dragostea sa le reapara in cale, tocmai de aceea isi doresc ca site-urile de dating sa fie raspunsul la aceasta cautare.

Femeile au conturat si profilul barbatului ideal. Nu trasaturile fizice primeaza, ci mai degraba alte aspecte. Jumatate isi doresc sa se simta protejate in relatia de cuplu, iar sinceritatea este esentiala, in timp ce 20% isi doresc atat un barbat sociabil, amuzant, plin de viata, cat si un barbat care si-a depasit temerile si nesiguranta si are incredere in el cu adevarat. Ce sunt dispuse sa faca pentru a-l cuceri: jumatate spun ca il vor rasfata, acesta fiind un lucru pe care de altfel si-l doresc si pentru ele.

Indiferent de criteriile demografice, de conceptia despre relatii sau de asteptari, femeile sunt optimiste. 89% isi doresc sau sunt sigure ca vor gasi ceea ce cauta pe site-ul de dating. De aceea, spre deosebire de barbati, peste jumatate din femei spun ca nu sunt active decat pe un singur site de dating, si anume pe Sentimente.ro.

*sondaj efectuat online in perioada februarie – martie 2019, pe un esantion de 874 de persoane, femei, membri activi Sentimente.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare