INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dragoste

#factori divort #semne divort #divort

Factori care duc la divort. Mare atentie la aceste semne!

 

Oamenii de stiinta au descoperit care sunt categoriile de oameni cel mai predispuse sa ajunga la divort. Exista cativa factori care prezic o despartire. Iata care sunt acestia:

1. Sa te casatoresti in adolescenta sau dupa varsta de 32 de ani. Potrivit cercetarilor, cei care se casatoresc in adolescenta si cuplurile care se casatoresc dupa varsta de 30 de ani sunt expuse unui risc mai mare de divort decat cuplurile care o fac la 20 de ani sau aproape de 30 de ani.

2. Sa ai un sot care nu lucreaza cu norma intreaga. Potrivit unui studiu de la Harvard din anul 2016 nu situatia financiara a unui cuplu afecteaza sansele de divort, ci mai degraba diviziunea muncii. Specialistii spun ca in cuplurile in care sotul nu avea un loc de munca cu norma intreaga aveau sanse de 3,3% de a divorta in anul urmator, comparativ cu 2,5% in randul cuplurilor in care sotul chiar avea un loc de munca cu norma intreaga.

3. Dispretul - sa ai o atitudine superioara fata de partener/a. 

4. Critica - transformarea unui comportament intr-o declaratie despre caracterul partenerului tau.

5. Defensiva - sa joci rolul de victima in situatiile dificile. 

6. Ziduri de piatra - blocarea conversatiei.

7. Stresul zilnic - o lucrare din 2007, publicata in Journal of Social and Personal Relationships, a analizat factorii care au condus la divort in cuplurile europene si a constatat ca stresul zilnic a fost un motiv important din spatele deciziei de a divorta in multe cupluri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii