INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dragoste

#evitare casnice #relatii fara angajamente #cupluri #angajamente #relatii #casatorie

De ce prefera tot mai multi romani relatiile fara angajamente. Casatoria este din ce in ce mai neatragatoare

In ultima vreme tot mai multi romani evita casatoria si prefera sa aiba relatii fara ca acestea sa presupuna obligatii. Care sunt principalele cauze pentru care si-au schimbat valorile?

Conform unor date furnizate de Institutul National de Statistica, in 2023, numarul casatoriilor a fost in scadere cu 15%. De asemenea, raportul divorturilor a fost de 20 000 la 100 000 de casatorii. 

Psihoterapeutul Mona Vintila a explicat faptul ca “sunt mai multi factori care intervin, si anume faptul ca s-a schimbat situatia economico-financiara si ca partenerii in general nu au venituri asemanatoare, ca nu exista o dependenta financiara a unuia dintre parteneri, de obicei cum era inainte dependenta femeii de barbat si atunci daca nu se potrivesc e mai usor sa ia decizia unui divort. Pe de alta parte este si faptul ca s-a schimbat mentalitatea cu privire la acceptarea divorturilor. Mai sunt si alti factori legati de faptul ca acum ambii parteneri fiind angajati, tentatiile sunt mai multe pentru amandoi. Nu se mai poate compara cu situatia de acum cateva zeci de ani cand tentatiile erau mult mai putine”. 

Cat despre cauzele care duc cel mai des la divort, Mona Vintila spune ca sunt destul de clare:

“Motivele care conduc cel mai des la divort sunt destul de clare si in niciun caz nu sunt, asa cum majoritatea presupun, relatiile extraconjugale. Oamenii in general nu din cauza infidelitatii divorteaza, ci din diverse neintelegeri legate de comunicare in cuplu, legate de familia de origine, de probleme financiare, astea sunt situatiile principale pentru care exista discutii si conflicte. Prioritizarea diferita a timpului disponibil, unul isi dedica mai mult timp familiei si altul isi dedica mai mult timp jobului. Astea sunt principalele cauze pentru divorturi”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii