Dragoste

#comunicare #relatii #relatii de cuplu #tacere

De ce nu te suna: 5 motive pentru tacerea lui

De cate ori ti-ai verificat telefonul de la ultima intalnire cu el? De cand l-ai vazut ultima data, o intrebare chinuitoare persista in capul tau: "de ce nu ma suna?" Exista multe motive pentru care nu ai primit niciun semn de la el. In loc sa actionezi din impuls, ia in consideratie toate posibilitatile. Vei putea privi situatia lucid si vei sti ce ai de facut mai departe.


1 Nu te vrea


Este un adevar general cunoscut ca atunci cand un barbat nu te suna, este pentru ca nu vrea sa fie cu tine. Este un adevar simplu si cel putin neplacut, dar care, pentru linistea oricarei femei, ar trebui sa fie asimilat ca atare. Exista o multime de scuze care se pot invoca aici, de la timiditate la lipsa de timp. In realitate, insa, cand privesti in jur, toate exemplele pe care le gasesti iti vor arata ca si cel mai timid sau mai ocupat barbat, daca este interesat de cineva, isi gaseste timp sa o sune.

Unii barbati nu suna pentru ca sunt atat de dezinteresati de acea persoana, incat nici macar bunele maniere nu mai functioneaza in cazul lor. In astfel de cazuri, barbatul nu suna si nu raspunde la nicio incercare de a-l contacta in speranta ca o va face sa-si dea seama singura si ca, intr-un final, acea femeie va disparea pur si simplu din viata lui. Este o varianta egoista de a pune capat unei situatii, similara cu refuzul cuiva de a raspunde cand suna cineva la usa: poate vor crede ca nu este nimeni acasa si vor renunta!


2 Nu este sigur si asteapta un semn de la tine


La inceputul unei relatii, se poate ca unele semnale, chiar si involuntare, sa fie interpretate gresit. Daca el nu stie sigur ca esti interesata sa va mai vedeti, exista mari sanse sa ezite sa te sune de teama sa nu fie ridicol. In astfel de cazuri, barbatul prefera sa o lase pe ea sa faca primul pas in loc sa riste sa fie respins din cauza unei simple neintelegeri.


3 Nu este sigur pe el insusi


Daca te intalnesti cu un barbat nesigur pe el, nu este exclus ca acesta sa ajunga sa te considere prea buna pentru el. Poate ai un cerc mai larg de prieteni, poate castigi mai mult decat el sau exista ceva in viata ta care lui i se pare imposibil de atins. O astfel de persoana are probleme cu respectul de sine si poate refuza sa te sune considerand ca oricum vei pune capat relatiei mai devreme sau mai tarziu.


4 Are probleme pe care nu vrea sa le impartaseasca


Uneori se poate intampla ca barbatul cu care te vezi sa traverseze o perioada extrem de dificila. In special daca este vorba despre serviciu sau bani, cu cat lucrurile sunt mai serioase la locul de munca, cu atat va fi mai putin dispus sa te sune. Barbatii sunt adesea orgoliosi si nu vor ca partenera sa-i vada doborati de situatie.


5 Joaca rolul barbatului greu de cucerit


Desi, in general, barbatii sunt cei care se ocupa cu ritualul de cucerire, exista cazuri in care un barbat isi poate dori sa para usor inabordabil. Poate ca si-a verificat telefonul de mai multe ori, gandindu-se cu placere cum te tine pe jar, astfel incat, atunci cand te va suna, bucuria ta sa fie imensa.

Sursa foto: allwomenstalk.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare