Dragoste

De ce insala barbatii

Barbatii au mai multe sanse de a se expune riscului de a insela decat femeile, din cauza unor impulsuri sexuale mult mai puternice cu care acestia sunt "dotati". Asadar, chiar daca toata lumea blameaza barbatii care insala, studiul realizat recent de oamenii de stiinta americani ar putea sa calmeze spiritele in acest sens, deoarece demonstreaza ca barbatii isi stapanesc cu greu aceste impulsuri sexuale, mult mai puternice decat vointa lor.


Barbatii fac sex doar pentru placere

Studiile din ultimii ani au aratat ca barbatii insala doar pentru a-si potoli anumite fantezii sau placeri pe care nu si le pot satisface alaturi de partenerele lor de viata. Ei fac asta insa doar in scopul satisfacerii carnale, in schimb femeile nu doar ca insala fizic, ci ele se implica si emotional in relatiile extraconjugale pe care le au.

Citeste si

Barbatii, atrasi sexual chiar si de femeile neatractive

Un nou studiu realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Texas si Universiatea Austin a aratat, totodata, ca barbatii au niveluri mult mai ridicate de impulsivitate sexuala. Desi s-a constatat ca in ceea ce priveste nivelul de autocontrol sexual este aproape egal intre cele doua sexe, barbatii prezinta totusi un nivel mai ridicat de impuls sexual, de aceea au si mai multe sanse de a gusta din fructul interzis.

In scopul de a afla mai multe despre aceasta impulsivitate sexuala, cercetatorii au efectuat un al doilea studiu. De data aceasta, ei le-au cerut femeilor si barbatilor sa priveasca cateva fotografii cu persoane atractive si neatractive si sa isi aleaga dintre acestea un posibil partener.

Cu ocazia acestei analize, cercetatorii au descoperit inca o data ca barbatii au rezistat tentatiei sexuale mult mai greu, chiar daca persoanele pe care le privisera in imagini fusesera etichetate de ei ca fiind neatragatoare.


Barbatii, incapabili de autocontrol?

Aceste descoperiri sa arate oare ca barbatii chiar nu isi pot controla comportamentul sexual? Ei bine, nu in toate cazurile. Studiul a aratat, totodata, ca atat barbatii, cat si femeile sunt capabili de autocontrol si retinere, chiar si atunci cand tentatia este foarte mare.

Cu toate acestea, se pare ca barbatii pot ceda mult mai usor ispitelor, poate din cauza programarii lor genetice de a se cupla cu femeile pe care le gasesc atractive. De asemenea, societatea moderna poate fi o alta cauza a impulsurilor sexuale mai puternice ale barbatilor, prin incurajarea unui comportament sexual mai agresiv, in timp ce femeile sunt indemnate sa fie mai supuse si mai pasive in fata tentatiilor sexuale. 

Sursa foto: psychologymatters.asia
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare