Dragoste

#divort #casatorie #despartire cuplu # motiv despartire

De ce esueaza unele casatorii inainte de varsta de 30 de ani

Divortul inainte de 30 de ani este un fenomen in crestere. Multe cupluri ajung la divort inainte de 30 de ani pentru ca au ignorat semne importante cu privire la starea relatiei.

Fiecare relatie este unica, insa problemele din casnicie care duc la divort inainte de 30 de ani au adesea un fundament comun. Afla care sunt motivele cele mai comune pentru care esueaza unele casatorii inainte de varsta de 30 de ani.
 

Motivele casatoriei au fost gresite


Atunci cand ai o relatie stabila dupa varsta de 20 de ani, inceputa uneori chiar din liceu, casatoria devine urmatorul pas. Fara sa analizeze motivele adevarate care ii fac sa ajunga in fata altarului, multi se lasa purtati de inertie.

Presiunile sociale sunt un alt factor care ii face pe multi sa se casatoreasca inainte sa fie cu adevarat pregatiti. Cu cat relatia este mai lunga, cu atat prietenii si rudele fac mai multe referiri la casatorie si copii.

"Am facut acest pas pentru ca asta asteptau toti apropiatii de la mine. Am crezut ca este decizia corecta, pentru ca il iubeam mult, dar am ajuns sa divortez la 29 de ani", Laura, 32 ani.
 

Relatia a progresat prea rapid dupa


Despartirea de prima iubire poate fi foarte dureroasa si pentru femei si pentru barbati. Imediat dupa, multi se lasa purtati intr-o relatie noua care progreseaza foarte rapid si ajunge la casatorie.

Un alt motiv care ii impinge pe multi la casatorie este dezamagirea sentimentala. Daca au pierdut prima iubire, multi ajung sa creada ca nu mai conteaza foarte mult cu cine se casatoresc. Aleg astfel prima persoana cu care impart o compatibilitate minima.

"Am cunoscut-o pe sotia mea la doar o luna dupa ce m-am despartit de prima mea iubita, cu care am stat de la 16 ani la 25. Ne-am grabit, ne-am casatorit dupa un an si casnicia a durat la fel de mult", Vlad, 29 ani.
 

Speranta ca relatia va evolua in bine dupa casatorie a grabit lucrurile


Multi cred ca problemele relatiei vor fi rezolvata de casatorie sau chiar de aparitia unui copil. Chiar daca luna de miere este o perioada minunata, lucrurile revin de obicei la starea de dinainte. Alteori problemele se pot agrava daca partenerii petrec tot mai mult timp impreuna si obiceiurile fiecaruia devin tot mai iritante pentru celalalt.

"Logodnicul meu era fericit, dar eu nu eram. Am crezut ca dupa casatorie, cand ne mutam in sfarsit singuri, problemele vor disparea. S-au accentuat si in trei ani am divortat", Florina, 30 de ani.
 

Respectul de sine scazut a dus la o alegere pripita


Mai ales in cazul femeilor, respectul de sine joaca un rol important in luarea unei decizii pripite cu privire la casatorie. Chiar daca stiu ca nu au ales un partener care ii poate face fericiti, multi aleg sa se casatoreasca din frica. Frica ca nu vei gasi vreodata un partener mai compatibil nu duce insa la casatorii fericite.

"Am avut rezerve mari, dar toti din jur mi-au spus ca sunt doar emotii de dinainte de nunta si ca totul va fi bine. Nu a fost. Intr-un fel stiam ca ma multumesc cu mai putin decat vreau, dar nu credeam ca imi voi gasi vreodata sufletul pereche", Luciana, 32 ani.


Sursa foto : Labrillant.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului