Dragoste

# beneficii certuri #transformare certuri #partener cuplu #cearta cuplu #relatie #certuri

De ce este bine sa te certi cu partenerul si cum poti profita

Conflictele sunt inevitabile in orice relatie. Nu lasa certurile sa evolueze intr-un veritabil razboi zilnic, cu urlete si cuvinte jignitoare, ci invata cum sa le tranformi intr-un aliat pentru relatie. Afla cum poate fi utila o cearta cu partenerul de cuplu.

Va ajuta sa va cunoasteti mai bine

O cearta bazata pe argumente solide de ambele parti va poate ajuta sa va descoperiti mai bine unul pe celalalt. In acele momente va spuneti verde in fata ce va deranjeaza si astfel niciunul dintre voi nu va acumula frustrari. Deoarece o frustrare creeaza resentimente, fiind un adevarat risc pentru o relatie.

Si ganditi-va sa terminati micile sicane cu o impacare de vis: cu o partida nemaipomenita de amor. Datorita emotiei date de impacare, totul se traieste la o intensitate mai crescuta.

Beneficii pentru sanatate

O cearta cu partenerul de viata este buna si pentru sanatate, potrivit unei cercetari efectuate la Universitatea din Michigan, SUA, care a studiat 192 de cupluri, in decursul a 17 ani.

Cercetatorii au impartit cuplurile in 4 categorii: cupluri in care ambii parteneri isi comunicau frustarile, cele in care doar femeia isi spunea nemultumirile, cupluri in care nici unul dintre parteneri nu isi spunea pasurile si cupluri in care doar barbatul isi exprima frustrarea.

In cazul cuplurilor in care niciunul dinte parteneri nu isi varsau amarul, s-a descoperit ca riscul de deces la varste mai tinere este de doua ori mai mare.

Va fereste de frustrare

O relatie in care exista certuri moderate, fara jigniri sau violente, este semn ca iubirea intre parteneri este una puternica. Mai exact, daca se ivesc discutii in contradictoriu intre parteneri, inseamna ca va celor doi le pasa de parerile partenerului.

Intr-o relatie in care nimeni nu spune nimic, poate fi semn ca apele sunt mult mai tulburi decat par. Cand unul partener nu vrea sa isi mai bata capul apeland la o discutie in contradictoriu, poate insemna ca nu mai este interesat de relatia actuala, lasand lucrurile cum vrei tu, doar ca sa se pregateasca sa iasa din relatie.

Sfaturi utile

• cand te certi cu partenerul, spune-i ceea ce simti fara sa il judeci;
• spune-i lucruri clare, nu generalitati, astfel incat sa nu mai apara situatii similare;
• nu-i critica familia, vorbiti doar despre lucruri care va implica pe voi doi.

Sursa foto: imgarcade.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului