INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dragoste

#cauze divort #cupluri #divort #despartire

De ce divorteaza tot mai multe cupluri. Cauzele principale care provoaca despartirea

 

Tot mai multe cupluri ajung la divort in ultimii ani. Desi este un subiect dificil, a ajuns sa faca parte din realitatea multora. Chiar daca motivele sunt diferite de la un caz la altul, xista cateva cauze comune identificate de expertii in relatii si psihoterapeuti. Un studiu recent spune ca aproximativ 22% dintre cupluri se confrunta cu divortul in primii cinci ani de casatorie. Iata principalele motive:
  • Incompatibilitatea: multi oameni isi dau seama ca diferentele in valorile fundamentale, cum ar fi religia, stilul de viata sau planurile de viitor, creeaza un decalaj semnificativ intre ei. 
  • Probleme majore: situatiile grave, precum bolile sau pierderea unui copil testeza rezistenta emotionala a cuplului. Astfel de situatii pot avea un impact devastator asupra relatiei, uneori pana la punctul de a o distruge.
  • Dependente: alcool, droguri, jocuri de noroc sau altele, aceste comportamente pot deveni prioritare in viata persoanei afectate, neglijand relatia. 
  • Probleme financiare: aceste dificultati reprezinta o sursa constanta de stres pentru multe cupluri. Discrepantele in gestionarea banilor, lipsurile sau diferentele de venit intre parteneri pot genera tensiuni constante.
  • Infidelitatea: aceasta este una dintre cele mai dureroase si distructive motive ale divorturilor. Tradarea increderii semnifica pentru cei mai multi dintre oameni si finalul casniciei. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii