Dragoste

#cuplu #minciuna #protectie #liniste #femei #barbati #consecinte #motive

De ce apare minciuna in cuplu

Neincrederea si suspiciunile se regasesc chiar si in cuplurile fericite, care au o relatie de lunga durata. Un nou studiu arata ca, desi femeile sunt in general cele banuitoare, barbatii sunt la fel de suspiciosi ca si femeile intr-o relatie, iar motivele pentru care partenerii mint se refera la dorinta de a pastra linistea in cuplu sau de a-si proteja partenerii, releva studiul "The Normal Bar", publicat pe site-ul "Hufington Post".

Noul studiu arata ca cele mai multe dintre cupluri nu se bazeaza pe incredere. Potrivit cercetarii, realizata pe un esantion de 100.000 de barbati si femei, doar 39% dintre femei si 53% dintre barbati au incredere totala in partenerii lor.

De asemenea, in ceea ce priveste minciuna in cuplu, studiul nu releva diferente majore intre sexe, desi barbatii sunt in general mai tentati sa cada in ispita. Astfel, 75% dintre barbati si 71% dintre femei au recunoscut ca isi mint partenerii, si doar 27% dintre cei intervievati au sustinut ca nu au facut niciodata acest lucru.

Totusi, studiul arata ca minciuna nu afecteaza fericirea in cuplu, 69% dintre respondentii care au mintit la un moment au declarat insa ca sunt fericiti alaturi de parteneri si ca au apelat la minciuna doar pentru a-si proteja partenerii sau pentru a pastra sentimentul de siguranta in cuplu.

Minciunile nevinovate, cele mai frecvente

Una dintre minciunile cele mai frecvente, pe care jumatate dintre barbati si mai bine de o treime dintre femei o recunosc, este aceea referitoare la locul in care se afla, insa fara sa ascunda lucruri grave. Barbatii mint in general ca stau mai mult la serviciu, doar pentru a putea sa iasa cu prietenii, iar femeile mint pentru a sta mai mult timp prin magazine sau cu prietenele.

De asemenea, chiar si in cuplurile extrem de fericite se strecoara minciuna. Potrivit studiului, 48% dintre persoanele care sunt foarte multumite de relatia pe care o au declarat ca si-au mintit partenerul: barbatii in privinta aspectului fizic al partenerelor, iar femeile, in privinta performantelor sexuale ale acestora.

Cu toate acestea, specialistii spun ca, oricat de nevinovata ar fi, minciuna poate crea probleme intr-o relatie si poate duce chiar la destramarea ei.


Sursa foto: simoneciel.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului