Dragoste

#dating #dating online #sarbatori

Dating online de Sarbatori: 5 motive pro si 3 contra

Sfarsitul lunii decembrie este perioada din an cand romanii resimt cel mai tare lipsa unui partener, arata datele Sentimente.ro, cel mai cunoscut site de dating din Romania. Astfel, 80% si-ar dori sa petreaca noaptea dintre ani cu cineva drag. Este unul dintre motivele pentru care numarul celor care se inscriu pe site-ul de dating in aceasta perioada creste cu 50% fata de o perioada obisnuita din an.

Cea mai aglomerata perioada pe site-urile de dating (la nivel global) coincide cu sfarsitul anului. Nu doar numarul celor care se isi fac cont pe o astfel de platforma creste, ci si interactiunea dintre membri. Astfel, in luna decembrie, pe Sentimente.ro se schimba peste 10 milioane de mesaje, iar profilurile celor deja inscrisi sunt vizualizate de zeci de mii de ori.

Este o perioada activa in datingul online in parte si deoarece presiunea sociala creste, pe langa alte motive. Daca de Craciun multi petrec in familie, cu parintii, fratii, cu prietenii apropiati, de Revelion isi doresc un partener. Motiv pentru care si numarul intalnirilor in offline creste in ultimele doua saptamani din decembrie, astfel incat, chiar daca nu se indragostesc, totusi gasesc pe cineva cu care sa petreaca noaptea dintre ani. Iar feedbackul membrilor Sentimente.ro ne-a aratat ca s-au legat multe relatii in aceasta perioada, dar si multe prietenii de durata, a explicat Flori Dragomir, vicepresedinte si co-fondator Sentimente.ro.

Potrivit unui sondaj Sentimente.ro*, utilizatorii decid daca doresc sau nu sa se intalneasca cu o persoana cunoscuta online dupa 2-5 conversatii. Cele mai multe mesaje se schimba intre orele 19.00 si 23.00, iar cea mai populara zi este duminica. Utilizatorii Sentimente.ro considera ca datingul are avantaje si dezavantaje, evidente mai ales in aceasta perioada cand simt ca zilele trec mai repede. Astfel, printre aspectele pozitive cei inscrisi pe site-ul de dating enumera:

1. Sinceritatea – utilizatorii simt ca pot fi sinceri si directi in profilul completat si in conversatii, astfel incat reusesc mai repede sa-si dea seama daca doresc sau nu sa se intalneasca in offline cu partenerul de discutii si sa incerce sa-si faca planuri comune pentru noaptea dintre ani.

2. Diversitatea persoanelor intalnite. WallY - algoritmul care sta la baza interfatei Sentimente.ro – afiseaza profile compatibile, nu o tipologie anume, cum ar fi in cazul unei cautari simple. in plus, indiferent de locul in care se afla, exista peste 30.000 de persoane online zilnic, astfel incat sansele de a gasi persoana potrivita sunt foarte mari.

3. Usurinta utilizarii site-ului. Membrii Sentimente.ro interactioneaza rapid intre ei, prin serviciul propriu de mesagerie, ajungand sa stabileasca o intalnire in offline si dupa 2-3 conversatii. Iar in aceasta perioada aglomerata, acesta este unul dintre principalele avantaje ale datingului online, dupa cum mentioneaza utilizatorii.

4. Seriozitatea celor care-si fac cont. Cei care au cont pe site-ul de dating spun ca si-au facut cont deoarece considera ca aici pot gasi un partener pentru o relatie serioasa (53%), iar acest lucru este important pentru ei cand vine vorba de rapiditatea stabilirii unei intaniri in offline.

5. Profiul verificat. Sentimente.ro este singurul site de dating din Romania care verifica fiecare utilizator in parte. Algoritmul de inteligenta artificiala se asigura ca fotografiile de profil nu contin elemente nepotrivite. De asemenea, avertizeaza utilizatorii care urmeaza sa primeasca mesaje detectate ca fiind indecente. Chiar daca aceasta este un avantaj al utilizarii platformei pe tot parcursul anului, utilizatorii il nominalizeaza mai des in aceasta perioada ca fiind un avantaj fata de alte servicii de dating. Acest lucru se intampla deoarece ei sunt siguri ca, daca se intalnesc cu un utilizator care are confirmat Profilul Real vor vedea aceeasi persoana ca in fotografiile de pe site, a explicat Flori Dragomir.

Utilizatorii au gasit insa si dezavantaje cand folosesti o platforma de dating de sarbatori. Ei enumara printre acestea:

1. Timpul scurt. Este greu sa te intalnesti in offline cu multe persoane, deoarece mai sunt doar cateva zile pana la finalul anului. Prin urmare, se concentreaza pe conversatii mai profunde, dar si mai directe, astfel incat utilizatorii sa fie cat mai siguri ca se vor intalni cu persoana potrivita.

2. Aglomeratia. Cei mai multi utilizatori (52%) aleg pentru prima intalnire o cafenea, insa perioada agitata de sarbatori face ca, de cele mai multe ori, sa nu aiba parte de linistea si atmosfera pe care si le-ar dori-o pentru prima intalnire.

3. Inceputul. Cei care fac primul pas gasesc si mai dificila aceasta perioada. Multi nu reusesc sa treaca de Buna, ce faci? – formula cea mai comuna de deschidere a unei conversatii. Si care primeste cele mai putine raspunsuri.

*Datele citate reies din sondajele realizate in perioada decembrie 2018 – decembrie 2019, in randul utilizatorilor activi ai site-ului Sentimente.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului