Dragoste

#despartire cuplu #relatie de cuplu #singuratate #divort

Cum te reinventezi dupa divort

Dupa un divort, orice persoana are nevoie sa invete cum sa traiasca cu noua ei conditie. Dupa destramarea unei familii, singuratatea este una dintre cele mai dificile provocari. Pentru a face fata cat mai bine, este important sa gasesti o modalitate de a te reinventa. Cum va arata viata ta de acum incolo? In ce directie trebuie sa o iei?

Iata in continuare cativa pasi in reinventarea de sine dupa divort:

1 Plangi daca asa simti

Indiferent ca ti-ai dorit sau nu acest lucru, un divort este o pierdere. Impactul emotional este puternic, asa ca este mai bine sa te descarci decat sa tii in tine multimea de sentimente si senzatii care te chinuie. "Indiferent de cum a fost experienta acelui mariaj sau divort, vor fi emotii dureroase" afirma Florence Falk, psihoterapeut. "Se poate sa ai remuscari pentru ceea ce ai facut sau nu ai facut, ori sa te intrebi cu ce ai gresit. Nu te opune acestor sentimente, fa loc pentru ele" afirma Falk.

2 Incepe o noua relatie fara bagajele fostei relatii

Unul dintre cele mai grele lucruri este sa intri intr-o noua relatie fara emotiile din trecutul tau. Cu ajutorul unui terapeut poti vorbi despre sentimentele tale si poti sa-ti concentrezi energia intr-o activitate sanatoasa, care iti face placere.

3 Invata sa te placi mai mult

Multe persoane, dupa ce divorteaza, ajung sa se considere respingatoare. Esecul unei casnicii ii face pe oameni sa creada ca ceva nu este in regula cu ei deoarece nu au reusit sa faca relatia sa mearga. "Trebuie sa lucrezi cu tine insuti pentru a capata incredere in tine si pentru a putea sa crezi cu adevarat in valoarea ta" afirma Robert Alberti, PhD, autor al unor carti de specialitate.

4 Redescopera cine erai

Gandeste-te care erau activitatile care iti faceau placere inainte sa te casatoresti si pentru care nu ai mai avut timp. Se poate sa fie vorba despre un hobby sau o activitate pe care sa o redescoperi acum cu aceeasi bucurie ca in trecut.

5 Accepta schimbarile

Divortul este o schimbare atat de mare in viata incat este foarte probabil sa respingi orice alta schimbare care apare. Insa specialistii in relatii spun ca printr-o schimbare ai sansa de a descoperi o noua latura a ta. O schimbare de look, o vacanta de un an in strainatate, un nou job, mutatul in alta locuinta, urmarea unor cursuri sunt doar cateva dintre optiuni.
 

6 Fii de acord cu singuratatea

Singuratatea nu este o tragedie. Sunt milioane de oameni singuri, iar societatea a evoluat din punct de vedere al perspectivei asupra divortului. Daca exista persoane rautacioase, care considera ca ai esuat, ar trebui sa stii ca astfel de oameni pur si simplu nu merita niciun gand din partea ta. Petrece-ti timpul in compania oamenilor care au un efect benefic asupra ta.

Accepta sarcinile care in trecut apartineau partenerului tau de viata. Chiar daca vei face greseli, vei invata din ele si data viitoare te vei descurca mai bine. Nu respinge perspectiva unor intalniri, chiar daca la inceput nu vei putea accepta o relatie serioasa.

Sursa foto: businessplanfordivorce.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare