Dragoste

#marea iubire #despartire #prietenie #prima iubire #suferinta in dragoste

Cum sa treci peste prima iubire

Orice despartire poate fi dureroasa, insa prima iubire este de cele mai multe ori cea mai greu de depasit. Afla care sunt etapele pe care este important sa le parcurgi ca sa treci peste prima iubire .

Spre deosebire de alte relatii esuate, prima iubire implica persoana alaturi de care ai definit ce inseamna dragostea pentru tine. Riscul de a compara toti partenerii cu prima iubire se atenueaza in timp, dar rareori dispare complet.

Accepta faptul ca unele sentimente pentru prima iubire vor ramane intotdeauna aproape, insa afla cum sa poti sa le stavilesti pe cele mai puternice, ca sa treci peste prima iubire.
 

Nu incerca sa reinvii relatia


Odata ce relatia s-a incheiat, este important sa renunti la speranta ca ea ar putea deveni realitate din nou in viitor. Cand nu tu ai initiat despartirea, poate fi dificil sa elimini aceste asteptari si dorinte, dar acesta este primul si cel mai important pas.

Amintirile placute raman cu tine toata viata, insa cele neplacute sunt uneori uitate, astfel ca tentatia unei noi incercari poate creste in timp.
 

Intrerupe comunicarea cu fostul


Chiar daca vrei sa ramai prieten cu prima iubire, acest lucru este posibil cu greu imediat dupa despartire. Scoate-l complet din viata ta cat timp iti depasesti sentimentele puternice pe care le mai poti avea.

De multe ori, poti crede ca ai trecut peste si ca poti sa incepi o relatie de prietenie cu prima iubire fara probleme, dar este mai prudent sa astepti o perioada mai lunga de timp.
 

Accepta ca vei avea si alte sanse la iubire


Prima iubire poate fi cea mai intensa, insa odata cu trecerea anilor vei descoperi ca poti gasi din nou o iubire puternica, care sa-ti satisfaca nevoile emotionale.

Despartirea este de multe ori cea mai dificila, astfel ca te poti consola cu gandul ca ce a fost mai greu a trecut. Maturitatea obtinuta cu trecerea timpului te va ajuta sa pui lucrurile in perspectiva.
 

Concentreaza-te asupra ta


Nu poti considera nicio relatie un esec total, atata vreme cat ai invatat din ea si ai dobandit experienta. Concentreaza-te asupra ta si invata din greseli, pentru a fi mai pregatit sa nu le mai repeti atunci cand vei iubi din nou.

Dupa prima iubire, este important sa-ti oferi o perioada de singuratate emotionala si sa nu incepi imediat o noua relatie de consolare . Nu astepta insa prea mult si nu renunta la o noua sansa la iubire atunci cand isi face aparitia.
 

Accepta ajutorul apropiatilor


Cei dragi te pot ajuta in aceste momente prin apropierea si atentia lor. Implica-te alaturi de ei in activitati care sa-ti distraga atentia si vei trece mai usor peste suferinta despartirii. Nu abuza insa de rude si prieteni discutand la nesfarsit cu ei despre suferintele tale.
 

Nu te izola emotional


Prima iubire este destinata esecului de multe ori deoarece niciunul dintre parteneri nu are maturitatea emotionala pentru a lua deciziile corecte. Dupa ce ai depasit acest prag, este important sa tii minte ca vei iubi din nou. Fara risc, nu exista rasplata , iar deschiderea emotionala fata de altii este riscul pe care este important sa ti-l asumi pentru a iubi din nou.

Sursa foto: Getoverhernow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului