Dragoste

#relatie de cuplu #intalnire # intalnire romantica #prieteni #cuplu

Cum sa-ti analizezi relatia dupa trei luni

Primele trei luni dintr-o relatie pot fi o adevarata luna de miere, in care fiecare incearca sa-l impresioneze pe celalalt si totul este minunat. La sfarsitul celor trei luni, analizeaza-ti relatia pentru a decide daca merita sa continui.

Afla care sunt cele sase intrebari prin prisma carora iti poti analiza relatia dupa trei luni, pentru a decide daca si-a pastrat farmecul sau lucrurile nu mai merg la fel de bine ca la inceput.
 

Cat de bine il cunosti?


La inceputul unei relatii, vrei sa afli cat mai multe despre noul tau partener, pentru a-l cunoaste cat mai bine. Ti-a raspuns cu acelasi interes? In cazul in care cele mai multe conversatii dintre voi s-au rezumat la mancare si sex, nu poti spune ca ai ajuns sa il cunosti bine. Analizeaza informatiile pe care le ai deja despre el si hotaraste daca apropierea dintre voi justifica continuarea relatiei sau nu.

 

Cate lucruri aveti in comun?


Sunteti suflete pereche sau aveti personalitati diametral opuse? Dupa ce au trecut 90 de zile, trebuie sa incepi sa te gandesti la compatibilitatea cu partenerul pe termen lung. Aveti aceleasi valori? Planurile voastre de viata sunt compatibile? Nu te speria daca nu aveti aceleasi gusturi la filme sau la muzica, dar analizeaza daca aveti cu adevarat compatibilitatea necesara in domeniile importante.
 

Cum interactionati intre intalniri?


Vorbiti tot timpul la telefon sau online atunci cand nu va vedeti? Daca te gandesti la partener cu placere intre doua intalniri, totul merge bine. Daca insa il eviti si uiti de el atunci cand nu sunteti impreuna, relatia nu are un prognostic foarte bun. In functie de modul in care interactionati intre intalniri, poti decide daca relatia ta poate merge inainte sau nu.
 

V-ati cunoscut reciproc prietenii?


Trei luni nu este neaparat o perioada suficienta pentru a decide sa prezinti partenerul familiei, insa pana acum ar fi bine sa-i fi cunoscut cativa prieteni. Atunci cand te prezinta prietenilor, isi arata interestul pentru viitorul relatiei voastre. Tu i-ai prezentat prietenii tai cei mai apropiati? Ai amanat momentul pentru ca ai inca semne de intrebare?
 

Scoate la iveala ce e mai bun din tine?


Cele mai bune relatii te ajuta sa iti implinesti la maxim potentialul personal. Renuntarea la micile rautati si uitarea completa a geloziei sunt semne ca partenerul a creat o legatura cu partile tale bune si acest lucru te ajuta sa lupti mai usor cu defectele. In caz contrar, cand observi ca defectele tale sunt mai pronuntate de cand ai inceput relatia, pune-ti intrebari cu privire la viitorul tau alaturi de partenerul care nu te stimuleaza pozitiv.
 

Cum au reactionat apropiatii tai?


Dupa trei luni de relatie, ar fi trebuit sa-ti cunoasca macar cel mai bun prieten. Ce parere au prietenii sau rudele tale despre noul partener? Aceasta intrebare nu este un factor decisiv insa iti poate oferi detalii pretioase asupra obstacolelor pe care le-ati putea infrunta in viitor. Ai un animal de companie ? Cum se intelege cu noul partener? Daca toti apropiatii tai au o parere negativa despre noul partener, poti continua relatia si sa-i impaci pe toti?


Sursa foto : Pilaointenso.com.br

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare