Dragoste

#despartire #cuplu #infidelitate #flirt #gelozie

Cum sa scapi de sentimentele pentru altii cand incepi o relatie

Ce faci cu colegul de birou cu care flirtezi zilnic atunci cand incepi o relatie noua? Afla cum sa scapi de sentimentele pentru alti oameni atunci cand incepi o relatie.

Succesul unei relatii depinde de multi factori, insa un pericol mare sunt sentimentele pentru alti oameni chiar la inceputul unei relatii noi. Daca nu te poti concentra asupra partenerului nici macar la inceput, sansele unei relatii pe termen lung scad simtitor.

Daca ai hotarat sa incepi o relatie, ai nevoie de o curatare emotionala, care sa te ajute sa uiti de altii. Odata ce ai facut alegerea unei relatii monogame , cel mai important lucru este sa elimini rapid sentimentele pentru alti oameni, pentru a nu risca o infidelitate. Afla cum sa indepartezi tentatiile din jur pentru a te putea bucura de noua ta relatie.

 

1  Pastreaza distanta

 

Atunci cand ti-a picat cu tronc un alt barbat, cea mai buna abordare pentru a nu-ti pune in pericol relatia este sa pastrezi distanta.

Nu-l suna si nu petrece timp cu el. Daca singurul tau interes legat de el este cel romantic, cel mai bun lucru pentru relatia ta este sa elimini tentatia complet din viata ta, inclusiv din mediul online, unde il poti scoate cu usurinta din lista de prieteni.

Daca nu poti evita complet timpul petrecut cu el, cum este cazul colegilor de munca, renunta la flirt . Atunci cand observa ca relatia dintre voi s-a racit, explica-i politicos ca vrei sa te concentrezi asupra relatiei tale.

 

2  Evita locurile in care v-ati putea intalni

 

Daca stii ca te poti intalni cu "tentatia" in locuri pe care le frecventati amandoi, limiteaza activitatile care te-ar putea face sa dai nas in nas cu el.

Evita barul, restaurantul sau parcul lui preferat, deoarece orice intalnire este o ocazie de flirt, care ti-ar putea pune in pericol relatia.

 

3  Ocupa-ti mintea

 

In cazul in care te gandesti la el adesea, trebuie sa ti-l scoti din minte. Daca tii la iubitul tau, nu are rost sa te rasfeti cu fantezii despre alti barbati, deoarecea acestea iti pot intari confuzia si pot chiar duce la infidelitate emotionala.

Atunci cand te gandesti la el fara sa vrei, gaseste-ti rapid ceva de facut. Citeste o revista, da drumul la televizor sau suna-l pe iubitul tau.

Sterge SMS-urile si emailuri de la barbatul catre care iti zboara gandurile daca vrei cu adevarat sa elimini ocaziile in care ti se aduce aminte de el.

 

4  Ingrijeste flacara din relatia ta

 

Daca ai inceput deja sa intri in rutina cu iubitul tau, este perfect normal sa te gandesti la alti barbati, care reprezinta tentatia noutatii.

Ingrijeste pasiunea in relatia ta petrecand mai mult timp cu iubitul. Iesiti in oras mai des sau pregateste o cina romantica saptamanala.

O excursie de cateva zile te poate ajuta sa-ti aranjezi din nou prioritatile. Timpul petrecut in mod placut cu iubitul tau va poate intari relatia si tu vei avea mai putine ocazii sa te gandesti la alti barbati.

Viata sexuala trebuie sa fie o prioritate. Satisfactia sexuala si intimitatea emotionala sunt foarte importante pentru relatia ta.

 

5  Scrie o lista cu motive pentru vrei sa pastrezi relatia ta

 

Scrierea unei liste detalitate cu motivele pentru care vrei sa ramai in continuare cu iubitul tau te poate ajuta foarte mult.

Nu te concentra asupra motivelor superficiale ca "Arata bine" sau "Are masina". Cauta calitatile care pot avea un impact mai mare asupra relatiei voastre pe viitor. Te face sa razi? Te asculta si te sustine cand ai probleme?

Dupa ce ai terminat de scris lista, gandeste-te cum te-ai simti tu daca ai stii ca el se gandeste la alta femeie in timp ce petrece timp cu tine.

In cazul in care, dupa ce ai finalizat lista, observi ca relatia ta actuala nu iti satisface toate nevoile, poti decide sa dai o sansa celuilalt barbat, dar fii corecta! Nu incepe niciodata o noua relatie inainte sa o finalizezi pe cea in care te afli. Nu este o situatie placuta pentru niciunul dintre cei implicati si poate avea efecte neprevazute asupra noii tale relatii in viitor.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului