Dragoste

#relatie #cuplu #partener #familie #cearta #despartire

Cum sa refaci o relatie

De data asta nu mai este cale de intoarcere. Certurile dintre tine si partener au atins apogeul si simti ca cea mai nteleapta decizie ar fi despartirea. Cu toate acestea, stii foarte bine ca si tu ai partea ta de vina si ca, la urma urmei il iubesti. Daca vrei sa iti refaci relatia, este timpul sa renunti la vorbele mari si sa treci la fapte. Iata cativa pasi care va vor aduce pe linia de plutire.

1 Pune-te in locul partenerului

Macar o data, presupune ca nu ai avea dreptate in ceea ce spui si ca poate partenerul tau este indreptatit sa iti aduca reprosuri . Inceraca sa te detasezi de propriul punct de vedere si sa vezi lucrurile si din perspectiva acestuia.

Lasa la o parte toate sentimentele care dau navala peste tine si incearca sa fii cat mai obiectiv. Daca nu reusesti, atunci apeleaza la ajutorul unui prieten in care ai incredere si care poate fi impartial. Gandeste cu voce tare folosind argumentele pe care le aduce partenerul tau. Este posibil ca, auzindu-te, sa iti dai seama ce vrea sa spuna cel de langa tine atunci cand va certati. Intelegerea este primul pas in a reface o relatie.

2 Admite-ti greselile

Vrei sa incepi de la zero? Atunci lasa jena la o parte si marturiseste-ti si greselile tale. Iti va da un sentiment de eliberare, da la o parte minciunile si justificarile inutile si fii sincer fata de partener. In felul acesta, poti considera ca faceti, in sfarsit, un pas inainte.

Un astfel de comportament ii va arata celui de langa tine cat de dispus esti sa luati totul de la zero si va incuraja aceeasi atitudine. Bineinteles, este posibil sa auzi lucruri care nu iti vor fi ple plac. De aceea, te vei mai confrunta cu o provocare: aceea de a ierta. Lasa acuzele la o parte si accepta faptul ca amandoi ati gresit.

3 Incepe prin a face schimbari in comportament

Nu astepta ca celalalt sa faca primul pas, ci fii tu cel care incepe sa se schimbe in bine. Daca ati ajuns in pragul despartirii, este clar ca aveti nevoie de cateva schimbari pentru a putea convientui. Asadar, odata ce ti-ai recunoscut greselile, este timpul sa te schimbi. Nu iti cere nimeni totul deodata, dar nici nu neglija acest aspect vital al relatiei voastre.

De fiecare data cand obiceiurile proaste iti sar inainte, incearca sa revii la atitudinea obiectiva si sa vizualizezi ceea ce ar fi mai bine sa faci. Tine minte: fapte, nu vorbe. Pentru tot ceea ce faci, nu astepta imediat ceva in schimb. Nu ai adoptat o noua atitudine doar ca sa primesti ceva; toate eforturile tale sunt datorita faptului ca vrei sa iti salvezi relatia. Lucrurile vor veni in timp, iar partenerul tau va fi influentat de schimbarile tale.

4 Uita trecutul

Nu te mai acuza pentru ce a fost. Decat sa iti faci noptile albe pentru ca iti pare rau pentru ceva ce nu mai poti indrepta, mai bine iei atitudine. Relatia voastra a trecut de mult de stadiul parerilor de rau, de aceea este mai important sa incerci sa faci ceva concret.

Daca ti-ai admis partea ta de vina, ati discutat si ati lamurit situatia, atunci lasati totul in trecut. N veti face niciun progres daca ii vei aduce aminte constant parteberului cum a gresit el candva fata de tine. Aceasta doar va inrautati lucrurile, Daca ai fost iertat sau ai hotarat sa ierti si sa lasi tot ceea ce nu a mers in urma, atunci porneste de la zero, fara regrete sau pareri de rau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare