Dragoste

#casnicie #sot #sotie #iubire #dragoste #despartire #prietenie #relatie #intelegere

Cum sa ramai prietena cu fostul sot

O casnicie destramata, o iubire terminata aduc de multe ori suferinta , regrete si reprosuri in sufletul ambilor parteneri. Si primul gand care iti vine in minte atunci cand divortezi este sa fugi cat mai departe, sa nu mai stii de nimic si sa lasi totul balta in urma ta.

Ce faci insa daca in urma acestei casnicii a aparut si un copil? Doar nu te gandesti sa-i spui micutului ca tati si-a luat lumea in cap doar pentru ca tu nu mai suporti sa-l vezi pe cel ce te-a ranit.

Nu uita ca prezenta tatalui este importanta pentru a nu-l traumatiza daca divortul a avut loc la o varsta frageda” sau ceva de genul. Tocmai de aceea trebuie sa inveti sa fii prietena cu fostul tau sot. Dar cum poti fi prieten cu cineva care ti-a produs o suferinta mai mult sau mai putin?

 

Da-ti timp

 

Se spune ca timpul le rezolva pe toate. Este adevarat, o inima ranita se vindeca mai greu si de multe ori niciodata, insa durerea pe care ti-o provoaca aceasta rana, desi nu dispare definitiv, in timp se estompeaza. Astfel, dupa ce ai decis sa pui capat unei casnicii, lasa-ti o perioada pentru a te regasi. Da-ti timp sa asimilezi informatiile, sa te acomodezi cu situatia actuala si cu noul tau statut.

Vorbeste deschis

 

Dupa o perioada de timp du-te la o cafea cu fostul tau sot pentru a discuta serios problema voastra. Nu fii incapatanata si nu tine mortis sa ti se dea dreptate in toate. Lasa-l si pe celalalt sa-si spuna of-ul. Asculta-l, incearca sa-ti infranezi pornile de a te ridica de la masa si a pleca atunci cand iti spune ceva ce nu-ti convine. Abordati subiecte importante ce va privesc pe amandoi, cum ar fi copilul, si incercati sa ajungeti amandoi la solutii mature.
Nu aruncati vina unul pe celalalt si nu rascoliti punctele nevralgice ale casniciei voastre trecute. Mai bine ganditi-va asa: „am petrecut atatia ani impreuna deci avem multe lucruri in comun si am gasit unul in celalalt calitati care ne-au facut sa ne casatorim.”

Consiliere avizata

 

Daca orgoliile dintre voi sunt prea mari si nu reusiti sub nicio forma sa ajungeti la un numitor comun, apelati la ajutorul unei persoane avizate, un terapeut sau psiholog. Probabil fostul tau sot va fi retincent atunci cand ii vei propune terapia de cuplu si asta pentru ca nu multi barbati suporta sa li se disece problemele personale de catre un strain.
Tocmai de aceea incearca sa vii cu argumente solide atunci cand ii propui o vizita la psiholog. Aminteste-i ca in aceasta relatie nu sunteti doar voi doi ci si copilul vostru, care trebuie sa creasca intr-un mediu familiar adecvat.

Iarta-ma

 

Acest cuvant simplu este magic si de multe ori face minuni. Daca ai produs suferinta partenerului tau, cere-ti scuze, explica-i de ce ai recurs la acest gest, fa-l sa inteleaga si invers. „Iarta-ma” este o sintagma simpla care are forta unui balsam pentru ranile sufletului... De asemenea invata sa ierti si sa accepti defectele celuilalt, pana la urma nimeni nu este perfect.

Petreceti timp impreuna cu fiica/fiul vostru

 

Acum, dupa ce intre voi doi socoteliile au fost incheiate, singurul liant care va mai tine uniti este copilul vostru. Profitati astfel de fiecare clipa petrecuta alaturi de micutul vostru si uitati conflictele, adoptand o atitudine matura.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare