Dragoste

#comunicare #cuplu #relatie #distanta

Cum sa mentii o relatie la distanta

Este destul de dificil sa mentii o relatie pe drumul cel bun, chiar si atunci cand nu te despart mii de kilometri de persoana iubita. Daca ai acceptat provocarea unei relatii la distanta, iata cativa pasi prin care poti sa faci asteptarea mai usoara.

 

 

 

 

 Pasul 1. Comunicati

Mai mult, poate, decat intr-o relatie obisnuita, comunicarea este vitala in cazul in care intre cei doi parteneri de cuplu exista o distanta semnificativa. Faptul ca nu va vedeti in fiecare zi nu trebuie sa va indeparteze unul de celalalt.

Exista suficiente mijloace prin care puteti comunica: telefonul, internetul, serviciul de curierat etc. Vorbiti pe internet folosind si un webcam , expediati-va scrisori romantice, trimite-i partenerului tau in sms dragut pentru a-i aminti cat de mult il iubesti si ofera-i pe mail cat mai multe poze cu tine. In felul acesta, veti tine pasul cu noutatile din viata voastra, iar in momentul in care va veti reintilni, nu veti mai simti ca ati stat despartiti zile intregi.

Pasul 2. Surprinde-ti partenerul

Chiar daca esti la distanta, asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la surprizele romantice cu care ti-ai fi incantat partenerul daca ar fi fost aproape de tine. De exemplu, atunci cand mergi la cumparaturi ai putea sa achizitionezi si ceva dragut pentru iubit/iubita. Fie ca il expediezi atunci, fie ca il pastrezi pentru urmatoarea vizita si ii trimiti poze cu cadoul respectiv prin intermediul mailului, gestul va conta. In felul acesta, cel de langa tine va sti ca te gandesti la el/ea.

Cu ajutorul serviciului de curierat poti face nenumarate cadouri. De exemplu, scrie intr-un jurnal toate gandurile tale din momentele cand sunteti departe. Un astfel de obiect va fi usor de expediat, iar efectul va fi maxim. Confectioneaza si expediaza o felicitare nastrusnica, realizeaza un cadou hand-made etc. Toate acestea ii vor aduce aminte cat de mult il iubesti.

Pasul 3. Planificati-va urmatoarele intalniri

Daca nu stiti cand anume veti locui in acelasi oras sau tara, atunci planificati-va urmatoarele vizite. In felul acesta, veti avea mereu o perioada pe are sa o asteptati cu nerabdare. Mai mult, incercati ca de fiecare data cand va vedeti, sa va petreceti timpul intr-un mod cat mai placut. Ia-ti cateva zile de concediu si fugiti pana la munte.

Daca nu poti sa ai toate zilele libere, atunci gandeste-te la tot felul de activitati de care va puteti bucura impreuna: un picnic pe podeaua din sufragerie , o baie calda, inconjurati de lumanari, un mic-dejun in pat etc.

 Pasul 4. Vorbiti despre viitor

Daca distanta dintre voi doi este doar o chestiune de timp, atunci vorbiti si despre viitor: unde veti locui, cum va veti amenaja casa, ce veti face impreuna etc. Acest lucru va va da motivatia necesara pentru a face lucrurile sa functioneze, pana in momentul cand veti fi, in sfarsit, impreuna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului