Dragoste

#sentimente #dragoste #iubire #obsesie #relatie

Cum sa alegi pe cine sa iubesti

Iubirea este un sentiment greu de controlat, cand ratiunea iti scapa deseori de sub control. Uneori, ai putea crede ca dragostea este ceva care pur si simplu te atinge si nu mai poti scapa de ea, chiar daca simti ca aceasta este nesanatoasa si nu iti face decat mult rau. De aceea, este foarte important sa stii sa alegi cui sa i te daruiesti si sa ii oferi iubirea ta, fara sa te lasi manat de instinct si pofta nebuna de pasiune. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa fii rational/a atunci cand iubesti:


1. Obsesie sau iubire?

Admiri o persoana, insa nu stii daca aceasta merita iubirea ta? Primul lucru important pe care trebuie sa il faci este sa te gandesti la experientele trecute si, cel mai important, sa iti dai seama daca sentimentul este reciproc.

In momentul in care simti ca persoana de care iti place nu impartaseste aceleasi sentimente cu tine, te poti ambitiona si mai tare.

Incearca sa iti temperezi pornirile pasionale, deoarece poti ajunge la obsesie. Poti confunda cu usurinta sentimentul de iubire cu obsesia. Asa ca nu te arunca in astfel de situatii, ci incearca sa mergi mai departe si sa uiti. Mai bine sa previi, decat sa insisti sa ai o relatie cu o persoana care nu imparte aceleasi sentimente cu tine.


2. Nu trata dragostea ca pasivitate

Dragostea nu este un lucru pasiv, care nu se poate controla. Dragostea este o alegere proprie. Tu iti alegi pe cine sa iubesti. Desi pare doar o fraza frumoasa, pe care nu ai inteles-o inca, este foarte important sa iti schimbi perceptia asupra dragostei, deoarece aceasta este, de fapt, o manifestare a propriei fiinte. Totul depinde doar de cat de mult investesti tu in ceva sau cineva.


3. Iubirea de sine

In general, atunci cand iubim ne raportam la propria noastra fiinta. Ne iubim pe noi mai mult decat ii iubim pe ceilalti. Incepi sa iubesti o persoana deoarece investesti o parte din tine in ea si, pentru ca ne iubim pe noi, se leaga o conexiune intre tine si acea persoana. Cu cat investesti mai mult, cu atat te vei simti mai conectat de acea persoana, deoarece aceasta devine o parte din tine si incepi sa o iubesti.

Sursa foto: wikihow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare