Dupa ce increderea a fost tradata intr-o relatie, recastigarea ei poate fi un proces indelungat si dificil, insa absolut necesar pentru o relatie sanatoasa.
Fundatia oricarei relatii, increderea, asigura un mediu in care afectiunea si dragostea se pot dezvolta fara obstacole si cu mai putine conflicte. Pierderea increderii in partener poate insemna pentru multi finalul relatiei, dar daca amandoi sunt dispusi sa incerce din nou, increderea poate fi recastigata.
Durata si detaliile acestui proces depind de gravitatea actului care a incalcat increderea persoanei iubite. Infidelitatea financiara si infidelitatea emotionala pot fi motive bune pentru pierderea increderii in partener, insa infidelitatea sexuala este cea mai des intalnita situatie.
Afla care sunt pasii necesari pentru a recapata increderea persoanei iubite, dupa ce ai pierdut-o in urma unei greseli.
Recunoaste-ti vinovatia
Cand un gest sau o fapta de-a ta a facut partenerul sa-si piarda increderea in tine, primul si cel mai important pas pe care il poti face este sa-ti recunosti vinovatia.
Scuzele sau incercarile de a justifica eroarea ta pot agrava situatia, iar cea mai proasta cale de actiune ar fi sa incerci sa dai vina pe altcineva pentru greseala ta.
Dupa ce ai recunoscut vinovatia si ai acceptat ca faptele tale au dus la situatia in care persoana iubita si-a pierdut increderea in tine, procesul de vindecare poate incepe.
Ai rabdare
Recastigarea increderii dureaza, de cele mai multe ori, mai mult decat castigarea ei la inceputul relatiei . Daca gestul tau a ranit persoana iubita si direct si indirect (prin pierderea increderii), trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare.
Daca iti doresti sa continui relatia si partenerul este extrem de important pentru tine, va trebui sa-i asiguri timpul necesar pentru a trece peste momentul dificil. Persoana iubita poate avea nevoie de mult timp pentru a-si recapata increderea si tu trebuie sa-i oferi toate motivele de a avea incredere din nou in tine. Nu uita faptul ca situatia a fost creata de tine si nu poti avea asteptari cu privire la comportamentul partenerului ranit.
Da dovada de empatie
Atunci cand intelegi prin ce trece persoana iubita si dai dovada de empatie, sansele de a-i recastiga increderea sunt mai mari. Mai ales la inceputul procesului, arata-i ca intelegi ca ai gresit si ca porti vina pentru problema.
Arata-i partenerului si ca intelegi faptul ca ezitarea de a avea din nou incredere in tine este justificata. Pentru a recastiga increderea partenerului, trebuie sa ii dai toate motivele sa accepte ca te-ai schimbat.
Respecta-ti promisiunile si nu reactiona cu agresivitate atunci cand partenerul este tentat sa verifice spusele tale si din alte surse. Acesta este un pas inevitabil in recastigarea increderii.
Daca reusesti sa urmezi acesti pasi si atat tu, cat si partenerul tau, vreti sa dati o noua sansa relatiei, recapatarea increderii poate chiar intari legatura emotionala pe termen lung . Daca persoana iubita te va ierta si iti va acorda din nou increderea, nu mai trebuie sa o tradezi din nou.
Sursa foto: Jassnight.wordpress.com