Dragoste

# intalnire romantica #cuplu #iubire #dating #40 de ani

Cum sa gasesti iubirea dupa 40 de ani

Daca te afli in cautarea iubirii dupa 40 de ani, cel mai puternic aliat al tau esti chiar tu. Pornind la drum cu o atitudine pozitiva si cu cateva sfaturi, iti maresti semnificativ sansele de a gasi un partener potrivit.

Fie ca alegi sa mergi la intalniri aranjate de prieteni si rude sau sa cauti iubirea pe internet, increderea in tine si respectul de sine sunt arme foarte importante.

Nu te lasa coplesit de anxietate si nu-ti spune "Nu mai pot sa fac ala varsta mea", deoarece aceasta experienta poate fi foarte placuta. In ceea ce priveste aspectul fizic, nu uita ca e in regula sa incerci sa pari mai tanar sau mai tanara, dar nu este recomandat sa incerci sa pari tanar. Varsta iti ofera experienta, un atu important, si nu trebuie sa incerci sa o ascunzi complet.

Chiar daca au trecut multi ani de la ultima ta intalnire romantica, nu trebuie sa-ti faci griji. Principiile au ramas aceleasi, dar pentru a te bucura de cea mai placuta experienta, care te-ar putea conduce chiar catre iubire, trebuie sa tii cont de trei sfaturi:

 

1  Relaxeaza-te

 

Nu te duce la o intalnire cu asteptari prea mari. Asteptarile nerealiste pot fi cel mai mare obstacol in calea iubirii dupa 40 de ani.

Relaxeaza-te inainte sa mergi la intalnire si bucura-te de compania celuilalt. Poate fi o experienta placuta chiar daca hotarati ca nu va potriviti.

Dupa o singura intalnire nu poti cunoaste cu adevarat pe cineva. La aceasta varsta, unii oameni considera ca nu mai au timp de pierdut si au tendinta sa se ataseze rapid chiar in absenta unei compatibilitati reale.

 

2  Concentreaza-te

 

Dupa ce te-ai relaxat la primele intalniri, e timpul sa fii atent la gesturile celuilalt. Arata-i ca iti doresti cu adevaral sa il cunosti mai bine.

La primele cateva intalniri, cei mai multi oameni au tendinta sa se gandeasca la nevoile personale si la sansele ca persoana pe care tocmai au intalnit-o sa le implineasca. Putini il asculta cu adevarat pe celelalt si ii observa cu atentie actiunile.

Daca asculti cu adevarat, discutiile si gesturile celuilalt iti vor arata ce cauta si ce fel de viitor poate avea relatia voastra. Renunta sa te gandesti la aspectele superficiale si analizeaza calitatile celuilalt si potentialul lui pentru a forma un cuplu bun.

In cazul in care cauti pe cineva alaturi de care sa iti petreci tot restul vietii, analizeaza conversatiile voastre si incearca sa iti imaginezi ce veti discuta impreuna la batranete. Conversatiile care sunt repetitive sau plictisitoare acum ar putea ramane la fel sau ar putea deveni si mai neplacute in timp.

Observa modul in care celalalt iti arata ca vrea sa isi traiasca viata si, daca nu sunteti compatibili , cauta un partener mai potrivit.

 

3  Fii tu insuti

 

Probabil cel mai folosit sfat de dating, indiferent de varsta este "Fii tu insuti". Chiar daca pare un cliseu gol, nu ar fi supravietuit in recomandarile specialistilor daca nu si-ar fi dovedit in mod repetat eficacitatea.

Atat tu, cat si partenerul tau, veti fi emotionati la prima intalnire. Chiar daca un prieten bun v-a facut cunostinta, intalnirea este totusi prima interactiune sociala intre doi straini.

Daca te relaxezi si te porti natural, il vei incuraja si pe celalalt sa lase deoparte anxietatea si va veti putea simti bine impreuna, descoperind daca sunteti cu adevarat compatibili.

Odata cu inaintarea in varsta, cei mai multi oameni invata sa caute mai repede lucrurile care sunt importante pentru ei. Chiar daca te grabesti sa afli daca persoana pe care ai intalnit-o este un partener bun, nu uita cel mai important aspect: distreaza-te!

Oamenii optimisti si placuti, care stiu sa se distreze si sa-i faca pe cei din jur sa se simta bine, au sansele cele mai mari de a atrage un partener la orice varsta. Dupa 40 de ani, nimeni nu cauta pe cineva alaturi de care sa manance in tacere.

Chiar daca ai o experienta de viata bogata, nu te lasa coplesit de cinism. Pentru a avea succes in cautarea iubirii, incearca sa te bucuri de aceasta experienta la fel ca la 20 de ani, cu entuziasm si optimism.

Esti singur/a, ai peste 40 de ani si iti cauti jumatatea? Creaza-ti un profil pe dating.acasa.ro - site adresat persoanelor peste 35 de ani.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare