Dragoste

#gelozie #comunicare #intelegere #cearta #cuplu #relatie

Cum sa fiti cuplul perfect I

Te uiti la filmele de dragoste si de cuprinde melancolia atunci cand vezi cat de bine se inteleg partenerii unui cuplu. Viata bate filmul, asa ca si tu poti trai experiente unice alaturi de cel drag. Nu a spus nimeni ca este usor sa mentii armonia intr-o relatie, dar cu multa rabdare, dragoste si intelegere, aveti toate sansele sa va inscrieti in galeria cuplurilor ideale.

Pasul 1. Nu ii interzice partenerului sa faca ceea ce ii place 

 

O viata de familie armonioasa si cariera dorita iti pot asigura calea catre succes. Daca simti ca ti-ai intalnit jumatatea, incearca sa respecti lucrurile care il fac pe acesta fericit. Partenerul tau are vreo pasiune mai ciudata, pe care nu reusesti sa o intelegi? Atunci incearca sa fii cel putin bucuros pentru ca cel de langa tine a gasit mijloace prin a fi fericit.

Cate persoane au ocazia sa faca ceea ce ii multumeste? Impulsioneaza-l sa se regaseasca in activitatile desfasurate si asteapta, la randul tau, aceeasi atitudine.

Bineinteles, regulile nu se aplica intotdeauna la fel, existand si conditii datorita carora “ecuatia” se schimba. Daca pasiunea cea mai mare a partenerului tau il afecteaza fizic,  emotional sau financiar, atunci ar trebui sa iti oferi sprijinul si sa ii arati acestuia cum isi pune in pericol statutul sau sanatatea.

 

Pasul 2. Nu exagera cu gelozia

Se spune ca putina gelozie condimenteaza o relatie, insa excesele ii pot afecta pe ambii parteneri. Gelozia duce la tot felul de scenarii legate de viata personala a celui de langa tine, situatii, de cele mai multe ori, inventate de aceasta obsesie .

Rezultatul? Pierderea increderii, distrugerea armoniei din cadrul relatiei, despartirea. Faptul ca iti imparti viata cu cineva nu iti ofera drepturi totale asupra acestuia. Nimanui nu ii place sa fie controlat. Este normal ca, atunci cand te afli intr-o relatie, sa iti schimbi prioritatile si sa renunti la o parte din obiceiurile de burlac . La randul tau, astepti acelasi lucru si de la partener.

Nu incerca sa schimbi insa totul. Fiecare simte nevoia sa comunice si cu alte persoane, in afara familiei, iar faptul ca doua persoane de sex opus se pot intelege foarte bine nu ar trebui sa iti starneasca gelozia.

 

Pasul 3. Accepta diferentele dintre voi

 

Daca reusiti sa va intelegeti de minune impreuna, inseamna ca alcatuiti intr-adevar un cuplu reusit. Totusi, nimeni nu este scutit de micile conflicte care apar din lucruri banale.

Nu prea iti placere sa petreci timpul alaturi de familia lui? Inainte de a te arunca intr-o cearta, gandeste-te ca familia este lucrul cel mai important pentru fiecare, iar aceasta realitate nu se poate sterge. Aveti profesii diferite si simti ca nu reusiti sa gasiti puncte comune? Porneste de la a-ti incuraja partenerul pentru a atinge un nivel profesional cat mai ridicat. Exprima-ti curiozitatea fata de domeniul in care acesta lucreaza. S-ar putea sa afli lucruri chiar interesante.

Fii tolerant si nu trata cu superficialitate diferentele dintre voi. Daca nu sunteti la fel, asta nu inseamna ca nu va puteti intelege. Dimpotriva, acestea pot da farmec si culoare relatiei voastre.

 

 Pasul 4. Comunicati in permanenta

 

Adreseaza-te partenerului atunci cand simti ca lucrurile intre voi nu functiioneaza asa cum ar trebui. Vorbeste-i cat mai curand si spune-i ce te deranjeaza sau ce te-a suparat la un moment dat. Cu cat abordezi o problema mai repede, cu atat solutia va veni in timp util.

Daca te simti nemultumit, frustrat, nervos, atunci nu incerca sa te descurci singur cu toate acestea. Cel mai probabil, te vei indeparta de partener, iar atunci cand veti realiza in ce situatie va aflati, s-ar putea sa fie prea tarziu.

Desi iti este greu sa aduci in discutie probleme delicate, jenante sau dureroase, dezvaluirile de acest gen vor crea intre  voi doi o legatura care va deveni mai puternica pe zi ce trece. La urma urmei, in situatia ideala, partenerul ar trebui sa fie confidentul tau, caruia ii poti spune orice, fara nici un fel de retineri.

Citeste si: 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare