Dragoste

#serviciu #cariera #relatie de cuplu #tata #sot #familie_fericita

Cum sa fii un tata si sot bun fara sa neglijezi serviciul

Rolul barbatilor este unul cat se poate de complex intr-o familie. Acestia trebuie sa-si imparta timpul intre responsabilitatile de sot si tata, pe de o parte si cele profesionale, pe de alta parte. In plus, nu putini sunt barbatii care isi doresc sa aiba putin timp pentru ei insisi. Daca faci parte dintre cei care nu se multumesc sa se dedice doar unui singur aspect al vietii lor, vei dori ca sotia ta sa fie multumita de tine ca sot si tata, iar sefii sa te aprecieze pentru munca ta.

Cum faci sa pastrezi un echilibru intre atatea lucruri carora trebuie sa te dedici?

1 Stabileste rolurile in familie

Acasa, este important ca fie care sa-si cunoasca responsabilitatile. Vorbeste cu sotia si copiii, pentru ca fiecare sa-si asume cel putin un rol in familie. Fa in asa fel incat lucrurile sa fie impartite in mod corect, in functie de capacitati si nevoi. Fa cu randul atunci cand situatia o permite, de exemplu cand iei copiii de la scoala.

2 Asigura comunicarea si timpul impreuna, in familie

Incearca sa gandesti nevoile familiei asa cum faci un proiect la serviciu. Chiar daca suna nebunesc sau exagerat, o mica intalnire periodica, facuta in familie, poate avea acelasi rol ca cel al unei sedinte de serviciu. De exemplu, in fiecare saptamana familia poate sa se bucure de un brunch sambata dimineata, unde cei dragi isi povestesc ce li s-a intamplat si care este programul pe urmatoarele zile.

Daca unul dintre copii se simte mai apropiat de tine, asigura-te ca-ti faci timp pentru a-l asculta atunci cand are nevoie de tine. 5 minute de atentie din partea ta poate insemna diferenta dintre o decizie proasta si una inteleapta pe care o va face copilul tau.

3 Planifica riguros timpul de lucru

Prioritizeaza sarcinile de serviciu astfel incat sa nu stai mult peste program, decat in situatii exceptionale. Oricum, managerii nu considera productive persoanele care lucreaza din zori pana noaptea sau, in cel mai rau caz, le folosesc fara scrupule.

4 Planifica un timp pentru relatia de cuplu

Parintii uita adesea sa mai fie si partenerii de pe vremuri, simpli iubiti. O femeie va fi intotdeauna impresionata cand sotul ei planifica o escapada in doi. Este una dintre cele mai bune metode de consolidare a relatiei de cuplu.

5 Rezerva-ti timp pentru tine

Asa cum reusesti sa strecori in programul tau aglomerat o sedinta care nu poate fi evitata, tot asa, cu putin efort si un dram de imaginatie, poti gasi timp doar pentru tine. Iesi cu amicii in oras, mergi sa-ti cumperi vreun gadget pe care ai pus ochii sau relaxeaza-te in gradina. Important este sa-ti oferi cateva momente in care nimeni nu te bate la cap si nu iti cere nimic.

6 Fii flexibil

Chiar daca faci o planificare pentru o saptamana, nu inseamna ca nu vor aparea lucruri neprevazute, care iti dau programul peste cap. Fii flexibil si accepta schimbarile, gasind noi solutii atunci cand situatia o impune. Invata, in acelasi timp, cand este cazul sa spui "da" si cand este mai bine sa spui "nu".

Sursa foto : smh.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului