Dragoste

#neincredere #relatie #cuplu #parteneri

Cum sa creezi o relatie sigura cu o persoana care nu are incredere in ea

Ai fost vreodata frustrat de partenerul tau? Incepi sa te simti nesigur in relatia ta si niciunul dintre voi nu face nimic pentru a remedia situatia? Te intrebi cat timp poti continua sa-l iubesti fara ca nevoia ta de a te simti iubita si apreciata sa fie satisfacuta. Este posibil sa fi incercat in trecut sa vorbesti cu partenerul tau despre nevoile tale si sa fi invatat ca acest lucru nu duce decat la furie si la o iluminare cu gaz.

S-ar putea chiar sa te simti mai rau dupa ce ai vorbit cu partenerul tau. Cumva, orice dezacord cu partenerul tau are ca rezultat sentimentul ca nu esti demna de a fi iubita.

Daca acest lucru iti suna familiar, este posibil sa te afli intr-o relatie nesigura. Persoanele nesigure tind sa externalizeze si sa dea vina pe cei din jur pentru sentimentele lor de nesiguranta. S-ar putea sa te simti furioasa ca el nu-ti satisface nevoile si sa vrei sa te razbuni pe el sau sa te invinovatesti pentru depresie.

4 sfaturi de specialitate pentru a crea o relatie sigura, chiar daca unul dintre parteneri este nesigur:

1. Acorda prioritate nevoilor cuplului in fata nevoilor individuale

Fiecare partener trebuie sa se angajeze fata de nevoile relatiei inaintea nevoilor individuale. Cuplurile nesigure se concentreaza pe satisfacerea propriilor nevoi individuale. De exemplu, el s-ar putea supara daca nu face sex atat de des pe cat isi doreste. Ea ar putea fi suparata ca el nu petrece suficient timp cu ea, asa ca nu vrea sex. Nevoia ei de apropiere emotionala este nesatisfacuta, ceea ce are ca rezultat faptul ca nevoia lui de sex este nesatisfacuta, si tot asa se invart lucrurile.

2. Depune efortul pe care te astepti sa il obtii de la el

Sa ne gandim la relatia o entitate. Aceasta entitate se numeste "copilul tau de relatie". Acest "bebelus" este la fel de sanatos ca ceea ce puneti fiecare dintre voi in el. Daca o persoana pune 100%, iar cealalta persoana depune doar 5% din efort in "bebelus", bebelusul va fi doar 5% sanatos. O persoana va da si nu va primi nimic in relatia de cuplu. Cealalta persoana va primi si nu va da. Vezi dezechilibrul de aici? In mod ideal, ambii parteneri ar trebui sa depuna un efort de 100 % tot timpul.

3. Aminteste-ti ca este nevoie de doi pentru a dansa tango

Doi oameni participa la un cuplu - altfel, nu este un cuplu; sunt doi oameni in proximitate unul fata de celalalt. Daca iti neglijezi partenerul, in cele din urma iti vei provoca propria durere. Il vei epuiza, iar el te va parasi. Singura modalitate de a iti satisface in mod constant propriile nevoi este sa ii oferi partenerului iubire, siguranta si securitate. Daca una sau ambele persoane sunt abuzive din punct de vedere emotional, fizic sau spiritual, sanatatea relatiei este in pericol.

4. Fii o persoana "siguraā€¯

Fiecare partener se angajeaza sa fie o persoana sigura pentru celalalt. Acest lucru inseamna ca reflectezi asupra propriului comportament si te intrebi: "Vreau sa fiu tratat asa cum il tratez pe partenerul meu?".

Alteori, un individ cu nesiguranta se va trata prost pe sine si ii va trata pe ceilalti mai bine decat se trateaza pe sine. Aceste persoane nesigure trebuie sa se intrebe: "Mi-as trata cel mai bun prieten la fel de prost cum ma tratez pe mine insumi?". Apoi schimba-ti gandurile si comportamentele pentru a fi mai sigure pentru tine si pentru ceilalti. Pe masura ce nesiguranta scade, devii mai sigur si mai capabil sa te daruiti relatiei tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare