Dragoste

#relatii #cuplu #scrisoare de dragoste #compunere #scris #valentine's day

Cum sa compui o scrisoare de dragoste

Suntem obisnuiti toti sa folosim SMS-ul, mess-ul sau e-mailul atunci cand vrem sa transmitem un gand, o idee. Insa aceste instrumente tehnologice, foarte utile de altfel, pot fi adeseori prea impresonale atunci cand vine vorba de transmiterea sentimentelor noastre de iubire.

Ziua Indragostitilor se apropie cu pasi repezi si mai mult ca sigur vrei sa-i faci o surpriza placuta partenerului. Ce zici sa-i compui o in loc sa-i trimiti o felicitare electronica? Foloseste-te de putina originalitate si alege calea traditionala de a-ti transmite gandurile, avand la indemana doar o foaie de hartie si un stilou.


Ce sa contina scrisoarea ta de dragoste?


• Fa o lista cu tot ce iubesti la partenerul tau. Nu trebuie sa fie constatari banale cum ar fi „imi place parul lui” sau „cum ii vine acel pulover rosu”. Alege mai degraba sa amintesti acele lucruri care nu se vad cu ochiul liber. De exemplu, cum se incrunta atunci cand nu-i place un fel de mancare sau cum isi da mana prin par atunci cand ii vine in minte un gand placut etc.

• Rememoreaza intamplarile voastre cele mai placute din anul care a trecut si asterne cate franturi pe foaie. La urmatorul Valentine`s procedeaza la fel si in timp vei aduna adevarata documente istorice pline de iubire.

• Fii sincera. Alege sa vorbesti din inima si personalizeaza-ti scrierea. Chiar daca gresesti un cuvant, taie-l si scrie langa, astfel scrisoarea ta va fi si mai autentica.

• Foloseste cuvinte simple, uzuale. Daca de exemplu nu esti genul literar, nu incerca sa-ti impresionezi partenerul folosind cuvinte pompoase si pretioase care nu ti se potrivesc. Mai degraba alege sa scrii asa cum obisnuiesti in viata de zi cu zi. Astfel, partenerul tau iti va recunoaste stilul si se va simti mai aproape de tine atunci cand va citi scrisoarea.

• Transforma-ti gandurile intr-un suvenir si scrisoarea ta, intr-un cadou. Foloseste hartia colorata, cu model in coltul paginii, plic cu inscriptii, stilou in loc de creion sau pix pentru o nuanta mai romantica. De asemenea, evita sa te folosesti de clisee precum imprimarea buzelor tale pe plic sau parfumarea hartiei pe care scrii. Mai bine, du-te la un tipograf si alege sa-ti imprimi initialele in relief.


Cum sa-i dai scrisoarea?


Acum ca ai scris-o, ai impaturit-o frumos si ai asezat-o intr-un plic, vine momentul sa-i si inmanezi scrisoarea partenerului tau. Sa o trimiti prin posta sau sa i-o dai in mana pur si simplu sunt cele mai simple variante. Alege insa sa fii mai originala. Uite mai jos cateva idei:

•  Strecoara-i plic sub farfurie in timpul unei cine romantice in doi
•  Pune plicul pe perna alaturi de un trandafir rosu
•  Pune scrisoarea pe tastatura alaturi de un biletel pe care sa scrie: „pentru momente in care nu vom mai fi acaparati de mediul online”
•  Strecoara plicul in cutia de bomboane favorita
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii