Dragoste

#herpes genital # tratament herpes genital #viata sexuala #boli #transmitere herpes genit

Cum poti avea o viata sexuala implinita daca suferi de herpes genital

Herpesul genital este una dintre cele mai raspandite boli cu transmitere sexuala. Odata contractat, acest BTS iti poate da o multime de batai de cap si iti poate pune in pericol viata sexuala. Cu toate acestea, chiar si atunci cand suferi de herpes genital, nu este cazul sa abandonezi lupta. Iata cum poti avea o viata sexuala implinita cand suferi de herpes genital!

Herpesul genital este o afectiune cronica, intrucat din momentul in care virusul responsabil de declansarea sa - Herpes Simplex 2 sau HSV 2 - ajunge in organism, va ramane acolo intreaga viata. Cu toate acestea, exista cateva metode pe care le poti avea in vedere pentru a te asigura ca viata ta sexuala nu are de suferit:


Cere ajutorul medicului specialist

Primul si cel mai important pas este consultul medical. Un medic specialist iti poate oferi solutii viabile care sa te ajute sa ai o viata sexuala similara celei de dinaintea contaminarii cu herpes genital. Printre altele, ti se va spune ca este foarte important sa practici intotdeauna sex protejat; prezervativul este singura modalitate prin care poti evita sa iti imbolvanesti partenerul/a sau sa contractezi tu insuti HSV 2.

Alte modalitati de a gestiona eficient herpesul genital includ administrarea de medicamente antivirale, cu precadere in situatia in care afectiunea devine activa in mod frecvent.


Alege un stil de viata sanatos

Un stil de viata sanatos - odihna suficienta, alimentatie corespunzatoare, exercitii fizice regulate, stres minim - va ajuta la controlul episoadelor reactive ale herpesului genital si va reduce frecventa acestora.


Discuta deschis cu partenerul de cuplu

In special daca este vorba despre un partener nou, sinceritatea este esentiala. Dezvaluie faptul ca te confrunti cu herpes genital si ca, astfel, sexul protejat va trebui sa fie o constanta in relatia voastra pentru a evita contaminarea.

De asemenea, este important sa retii si sa discuti cu partenerul despre faptul ca, in timpul episoadelor active, cand apar vezicule in zona genitala si alte manifestari simptomatice, activitatea sexuala trebuie intrerupta complet.

Atentie! Herpesul genital se transmite si prin contact sexual oral.

Sursa foto: chatelaine.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului