Dragoste

#despartire #despartire cuplu #comunicare in cuplu

Cum poti atenua efectele produse de o despartire dureroasa

Despartirea este de multe ori dificila, indiferent daca tu esti cel care a initiat-o sau cel care este parasit. Afla cum poti atenua efectele produse de o despartire dureroasa, in oricare dintre cele doua situatii.

Durerea produsa de o despartire poate fi atenuata atunci cand fiecare il trateaza pe celalalt cu respect si dragostea nu se transforma in ura.
 

Cum poti atenua efectele despartirii pentru tine


Primul lucru pe care il poti face dupa ce partenerul te-a anuntat ca vrea sa se desparta de tine este acceptarea. Daca insisti sa prelungesti relatia, vei suferi mai mult pe termen lung.

Afla motivele care l-au facut pe celalalt sa ia acest pas, apoi impartaseste-ti sentimentele cu un apropiat. Discutia despre sfaristul relatiei este importanta si te poate ajuta sa depasesti mai usor momentul. Analizeaza greselile tale in timpul relatiei si propune-ti sa nu le mai repeti din nou in relatia urmatoare.

Nu uita ca obstacolele fac din viata o experienta interesanta si incearca sa mentii o atitudine pozitiva . Daca partenerul a vrut sa incheie relatia cu tine, priveste asta ca pe o sansa de a gasi pe cineva cu care esti mai compatibil.

Petrece timp cu prietenii si familia. Poti trece mai usor peste aceste momente cu ajutorul lor. Energia pe care nu o mai dedici relatiei poate fi folosita pentru autoperfectionare. Astfel, vei putea atrage un partener mai potrivit.
 

Cum poti atenua efectele despartirii pentru partener


Cand tu esti cel care initiaza despartirea, tine cont de cateva sfaturi simple pentru a usura aceasta experienta negativa pentru partener.

Evita despartirile la telefon sau online, acestea pot fi si mai dureroase prin prisma usurintei cu care vrei sa scapi de partener.

Alege cu atentie locul potrivit pentru despartire. Cel mai potrivit este un loc neutru. Daca aceasta solutie nu este posibila, nu chema la tine acasa partenerul pentru despartire. Pentru a evita momentele neplacute la plecare, este indicat sa mergi tu in locuinta partenerului.

Sinceritatea este importanta, mai ales atunci cand celalalt nu se asteapta la despartire. Explica-i motivele tale, pornind de la sentimente pana la motive clare. Nu-l lasa pe celalalt sa se intrebe ce anume nu a functionat.

Trateaza-l pe partener cu acelasi respect si consideratie cu care ai vrea si tu sa fii tratat intr-o situatie similara si nu prelungi prea mult momentul.

Controleaza-ti temperamentul si nu raspunde atacurilor nefondate ale partenerului de care vrei sa te desparti. O situatie delicata se poate transforma cu usurinta intr-un scandal daca insisti sa raspunzi la toate acuzatiile celuilalt.

In cazul in care partenerul iti spune ca vrea sa ramaneti prieteni, nu respinge imediat aceasta propunere. Explica-i insa ca amandoi aveti nevoie de o perioada de separare inainte de a vedea daca o prietenie ar putea functiona.

Indiferent daca tu ai initiat despartirea sau ai primit cu surprindere vestea, nu uita de momentele bune din relatia ta. Sfarsitul unei relatii poate fi tensionat si dureros, dar o parte dintre efectele negative produse de o despartire dureroasa pot fi evitate.

Sursa foto: Svetovalnicakameleon.si

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare