Dragoste

#casatorie #perechea potrivita #divort #partener cuplu #casatorie esuata

Cum poti ajunge sa te mariti cu barbatul nepotrivit

Conform unui studiu din Denver, s-a constatat ca 30% dintre femeile divortate recent au stiut ca se casatoresc cu barbatul nepotrivit in timp ce se indreptau spre altar. Cu toate acestea, au dus nunta pana la capat. Exista mai multe motive pentru care poti ajunge sa te mariti cu cineva care nu ti se potriveste.
 

Motivele care duc la casatoria cu persoana nepotrivita


Psihologii considera ca unul dintre motivele pentru care femeie se marita cu barbati nepotriviti il reprezinta sindromul Cenusaresei. "Femeile sunt crescute cu o impresie nerealista despre cum ar trebui sa arate iubirea" afirma Jennifer Gauvain, terapist din Denver. In copilarie povestile le arata cum printesele sunt salvate de un print pe un cal alb. La maturitate, filmele romantice unde dragostea triumfa le alimenteaza si mentin aceasta iluzie.

In general, femeile prefera sa se marite decat sa nu se marite deloc, din cauza ceasului biologic. Nevoia de a forma propria familie, de a aduce pe lume copii, precum si responsabilitatile venite odata cu varsta le imping sa ia decizia cea mare. Referindu-se la varsta de 30 de ani, terapeutul explica "Numarul 30 este ca un termen de garantie pentru femeile necasatorite".

Pe langa filme sau carti, se alatura si realitatea fictionalului. Filmuletele de pe internet cu cereri in casatorie extravagante, emisiunile tv, casatoriile cunostintelor, toate imping un cuplu spre ideea ca trebuie sa faca o nunta mare. Ocupati cu pregatirea acestuia, cei doi nu mai au timp sa se gandeasca serios la binele lor si ajung in fata altarului fara sa fi apucat sa analizeze lucrurile.

"Femeile uita adesea ca mariajul nu inseamna numai o nunta mare. Este vorba despre a evolua de la stadiul de singur la cel de casatorit. Este o chestiune foarte importanta careia trebuie sa-i faci fata" spune Allison Moir-Smith, autoarea volumului "Emotionally Engaged".

Un alt motiv, destul de uzual, este confundarea dorintei cu dragostea. O chimie foarte puternica dintre doua persoane nu asigura fericirea acestora. Ideea este sa te casatoresti cu un barbat al carui caracter il cunosti, indiferent de cat de fericita te face in dormitor. Ia in consideratie trasaturi precum modestia, bunatatea, responsabilitatea, optimismul, corectitudinea etc.

Un alt motiv, des intalnit la femei, pentru care se marita cu barbatul nepotrivit este de a vedea in acea casatorie o salvare din fata propriilor probleme si a nefericirii personale. Casatoria nu poate rezolva problemele emotionale, psihologice sau personale care nu au nicio legatura cu viitorul sot.
 

Care sunt semnalele ca nunta este o greseala


Specialistii in relatii spun ca exista o diferenta intre emotiile obisnuite inainte de nunta si acea voce interioara care iti spune ca ceva nu este in regula.

In primul caz, ai putea fi stresata ca se va topi sculptura aia de gheata din gradina. In al doilea caz, semnalele de alarma sunt de ganduri de tipul "Chiar trebuie sa fiu eu cea care se marita?!", "Cu timpul se vor indrepta lucrurile intre noi", "Suntem impreuna de o vesnicie, este logic sa ne casatorim", "Sa nu ma gandesc acum ca m-a ignorat in ultima vreme, e ziua nuntii mele", "De ce tine secreta chestia aia?" etc.

Sursa foto : abcnews.go.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului