Dragoste

#atractie #relatie #dragoste

Cum iti dai seama daca este atras de tine dupa limbajul corpului

Sa te expui nu este usor. Atunci cand ne recunoastem sentimentele fata de o alta persoana, ne deschidem la posibilitatea respingerii - si exista putine experiente mai de temut. De aceea, in loc sa fim directi, deseori adoptam o abordare mai putin directa atunci cand suntem indragostiti de cineva, chiar daca nu ne dam seama ca o facem. Potrivit terapeutilor si altor experti in relatii, limbajul corpului te poate da de gol cu usurinta atunci cand vorbesti cu o persoana de care esti interesat. Citeste mai departe pentru a afla care sunt cele mai comune cinci semne care indica atractia.

1. Se uita la diferite parti ale fetei tale

Felul in care cineva se uita la tine poate indica nivelul sau de atractie. Intr-un videoclip TikTok, Kim Chronister, PsyD, un psiholog clinician licentiat care lucreaza in Beverly Hills, California, a declarat ca "un semn major ca cineva este atras de tine" este atunci cand ochii sai iti scaneaza toata fata.

Potrivit lui Chronister, o persoana care te vede doar ca pe un prieten se va uita, de obicei, doar din ochi in ochi atunci cand vorbesti cu ea. "Dar ceea ce vrei sa vezi daca esti atras de persoana respectiva este ca iti scaneaza intreaga fata", a spus ea. "Deci, sa se uite la ochii tai, la buze, la parul tau, inapoi la ochi, buze, par - ceva de genul acesta."

2. Face ca spatiul dintre voi sa fie mai mic

Daca vrei sa stii daca cineva este atras de tine, urmareste cat de aproape se apropie de tine. Jess O'Reilly, PhD, un sexolog si expert in relatii care lucreaza cu Astroglide, spune ca in timp majoritatea oamenilor au tendinta de a inchide spatiul dintre ei si o alta persoana daca atractia este pe masa. "Cand simti atractie, s-ar putea sa te trezesti ca te comporti in moduri neasteptate", spune ea. "S-ar putea sa te trezesti ca te apleci spre cineva de care esti atras fara sa-ti dai seama."

3. Iti zambeste

Oamenii se prefac ca zambesc din tot felul de motive, fie ca sunt doar politicosi, fie ca se simt inconfortabil. Dar Kerry Lauders, ofiter de sanatate mintala, spune ca simplul act de a zambi este, de asemenea, unul dintre cele mai comune semne de limbaj corporal de atractie. Si, de obicei, este usor sa iti dai seama daca primesti un zambet autentic sau nu. "Limbajul corporal este un mod foarte primar de comunicare, asa ca poate fi dificil de falsificat", explica Lauders.

Potrivit lui O'Reilly, rasul si zambetul pot indica, de asemenea, angajament si placere, precum si atractie. "Mai multe studii au examinat rasul ca fiind un ingredient cheie pentru atractia romantica si curtare", spune ea.

4. Initiaza atingerea fizica

Poate fi la fel de simplu ca o mana fugara pe umarul tau sau ca o atingere a piciorului tau. Dar chiar si incercarile de atingere ocazionala sunt probabil un semn clar ca cineva este interesat de tine, potrivit sociologului si sexologului clinic Sarah Melancon, PhD. "Cand suntem atrasi de cineva, vrem sa-i simtim prezenta - si asta nu este doar metaforic", spune ea.

Potrivit lui Melancon, atingerea fizica determina eliberarea de oxitocina, cunoscuta si sub numele de "hormonul iubirii". Atunci cand acesta este eliberat, ne poate ajuta sa ne "simtim mai aproape [si] mai conectati" de cineva, explica ea.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare