Dragoste

#despartire #facebook #relatie

Cum faci fata pe Facebook unei despartiri

Finalul unei relatii este din ce in ce mai dificil odata cu retelele sociale care iti pot dezvalui fiecare pas facut de iubitul tau dupa despartire .

Daca pana acum, dupa o despartire, verificai fiecare coltisor al casei pentru a indeparta orice amintire legata de el, e timpul sa iei in considerare si curatarea profilului tau de Facebook.

O despartire poate fi, de multe ori, dureroasa si daca il excluzi pe "nemernic" complet din viata ta. Retelele sociale ca Facebook te impiedica insa sa faci acest pas, daca nu iti iei cateva masuri de precautie.

 

Ghid post-despartire pe Facebook

 

1  Daca nu ai schimbat inca statutul relatiei tale pe Facebook, ai mai multe cai de actiune. Poti sa il schimbi in "single" sau chiar sa il ascunzi complet pentru a nu invita la discutii despre despartire care sa satisfaca curiozitatea tuturor prietenilor si cunostintelor.

Setarile iti permit si sa alegi ca schimbarea sa fie vazuta de unii prieteni, dar sa nu apara in fluxul de stiri din profilul tuturor.

Nu umbla niciodata la statutul de pe Facebook imediat dupa despartire. Astepta macar o zi pentru a fi sigura ca nu exista cale de impacare si a hotari ce este mai potrivit pentru tine, sa spui tuturor "M-am despartit" sau doar sa confirmi acest lucru atunci cand esti intrebata.

 

2  Dupa ce te uiti satisfacuta la noul tau statut, e timpul sa alegi ce sa faci cu pozele cu voi doi din profilele amandurora.

Inainte de Facebook, o foarfeca sau o cutie de chibrituri ar fi rezolvat problema pozelor. Acum insa, nu poti sterge pozelele cu voi din alte profiluri. Singurul lucru pe care il poti face este sa te scoti din lista de persoane din fiecare poza, folosind optiunea "untag".

Pozele cu momentele fericite dintre voi doi se pot transforma acum in experiente dureroase si nu vrei nici ca barbatii care ar putea incepe oricand sa te curteze sa descopere ca ai zeci de poze cu "fostul".

 

3  Rezista tentatiei unei ultime discutii prin mesaje pe Facebook. Cu cat mai putin timp a trecut de la despartire, cu atat mai mult orice discutie risca sa se transforme intr-o cearta care ar putea deveni publica.

Pe termen lung, orice atac la adresa lui se va reflecta si asupra ta. Abtine-te de la insulte si vei fi multumita de autocontrolul de care ai dat dovada, atunci cand vei renunta si la ultimele sentimente pentru el.

 

4  Rupe complet legatura pe Facebook. Daca petreci mult timp pe site-ul retelei sociale, o despartire devine foarte chinuitoare atunci cand dai peste poze cu el distrandu-se in club cu noua prietena.

Chiar daca iti doresti sa pastrati legatura pe termen lung, cea mai buna optiune pana iti revii complet este sa il blochezi. Astfel, nu vei mai vedea ce face nici pe profilurile prietenilor comuni si nu vei mai fi tentata sa afli ce face, daca se distreaza sau cu cine flirteaza.

Odata ce ai renuntat la orice resentiment, il poti adauga din nou in lista de prieteni. Psihologii recomanda insa optiunea block pentru primele saptamani dupa despartire, in care esti cel mai tentata sa ii accesezi profilul.

 

5  Foloseste Facebook la potentialul maxim pentru a gasit un nou partener. Odata ce l-ai blocat pe fostul iubit, site-ul poate deveni un loc sigur pentru tine, unde prietenii te pot ajuta sa-ti revii mai repede.

Vei descoperi ca multi dintre prietenii tai barbati vor descoperi brusc un interes pentru tine, dupa ce au vazut ca ti-ai schimbat statutul relatiei, insa nu intra intr-o noua relatie nepregatita.

Daca iti afisezi "single" in profil, inviti deja barbatii sa inceapa sa concureze pentru atentia ta. Nu dispera, Facebook poate fi chiar locul unde il vei gasi pe barbatul pe care il cauti.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului