Dragoste

#combaterea stresului #stres #relatie de cuplu #stres in cuplu

Cum elimini stresul din relatie

Ti-ai intalnit jumatatea pe un site de matrimoniale online si perioada frumoasa de la inceput este doar o amintire. Grijile zilnice, oboseala si programul incarcat sunt surse de stres care iti afecteaza relatia cu perechea ta. Afla cum sa elimini stresul din relatia de cuplu.
 

Fa un program zilnic


Pentru a avea mai mult timp sa te ocupi de partenerul de viata, este important sa-ti faci un program zilnic. Fa o prioritate din viata ta personala, asa cum faci cand ai un proiect important la serviciu. Cand ti-ai cunoscut perechea pe un site de matrimoniale online, in mod sigur reuseai sa-ti faci timp sa vorbiti. Acum, cu atat mai mult este nevoie de acest efort.

Cand persoana iubita primeste mai multa atentie, automat nivelul de stres scade. Veti avea ocazia sa discutati despre probleme sau, dimpotriva, sa savurati fiecare clipa impreuna.
 

Surprinde-ti partenerul


Aminteste-ti de perioada in care tineati legatura pe site-ul de matrimoniale online. Fiecare dintre voi incerca, probabil, sa-l surprinda pe celalalt cu un gest frumos, care sa-i aduca zambetul pe buze. Dupa o zi incarcata si stresanta la serviciu, oricine s-ar bucura sa i se pregateasca o cadita pentru picioare cu apa calda si spuma, un masaj relaxant sau ceva bun de mancat.
 

Condimenteaza viata sexuala


Daca pe site-ul de matrimoniale online nu ati indraznit niciun unul sa va spuneti fanteziile erotice, dupa atata timp de cand sunteti impreuna este momentul sa treceti la actiune. Sexul este una dintre cele mai eficiente modalitati de a te elibera de stres. Vorbeste cu partenerul tau si incercati pozitii noi sau locuri noi. Sexul este important in orice relatie si va ofera momente de intimitate care au un rol definitoriu in relatia voastra.
 

Arata-ti aprecierea


Poate ca la inceput, cand v-ati cunoscut prin intermediul serviciului de matrimoniale online va faceati complimente. Cu timpul, insa, romantismul s-a dus. In orice relatie sanatoasa este important ca partenerii sa-si arate aprecierea pentru celalalt prin gesturi si cuvinte. Spune-i persoanei iubite cat de mult ii apreciezi calitatile si ce inseamna ea pentru tine.
 

Inlatura sursele de stres


Acolo unde se poate, elimina din viata de cuplu sursele de stres: vecini sau "prieteni" rautaciosi, o problema legata de bani etc. Gandeste-te la perioada in care ti-ai cunoscut partenerul pe site-ul de matrimoniale online: in mod sigur ignorai toate persoanele care te contactau si nu iti erau pe plac. In viata de cuplu, stresul poate fi eliminat prin identificarea cauzei. Daca, de exemplu, orice discutie legata de concediu provoaca o cearta, gandeste-te de ce se intampla acest lucru.

Regaseste-te pe tine insati


Gandeste-te la hobby-urile si lucrurile frumoase din viata ta care existau inainte sa va fi cunoscut pe site-ul de de matrimoniale online. Daca, in timp, ai renuntat sa mai mergi lunar la coafor sau sa practici un sport care iti placea, se poate sa se fi adunat frustrari. Ofera-ti timpul necesar pentru a te regasi pe tine, ca individ, nu ca sot, partener, iubit, parinte sau profesionist.

Cand vei avea suficient timp pentru tine sa faci ce-ti place, odata ce te intalnesti cu partenerul tau vei avea forte proaspete si o dispozitie mult mai buna.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare