INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Dragoste

#cuplu #mezin #primul nascut

Compatibilitatea in cuplu, influentata de ordinea nasterii partenerilor

Stim deja ca oamenii cauta instinctiv la partener gene cat mai diferite pentru a face copii sanatosi . Un alt element important care iti poate afecta succesul relatiei este ordinea in care te-ai nascut.

Psihologii considera primii sase ani de viata perioada cea mai importanta pentru dezvoltarea personalitatii umane. Astfel, interactiunile in familie din primii ani influenteaza si relatiile amoroase.

Succesul relatiei tale poate depinde si de compatibilitatea bazata pe ordinea in care v-ati nascut fiecare: primul nascut, "mijlociu", mezin sau singur la parinti.

Psihologul Linda Blair a explicat pentru DailyMail.co.uk modul in care ordinea nasterii partenerilor poate influenta soarta relatiei.

 

primul nascut si mezinul

 

Cei care cred in proverbul "Extremele se atrag" se vor bucura sa afle ca primul nascut si mezinul fac adesea un cuplu reusit.

Primul nascut este adesea o persoana organizata, care cauta pe cineva de care sa aiba grija, in timp ce mezinul s-a bucurat de mai multa atentie in copilarie si cauta un partener care sa-i ofere grija si atentie.

Problemele pot apare atunci cand un mezin care isi apara aprig convingerile are o relatie cu primul nascut, care vrea sa stabileasca regulile importante in camin.

 

Doi primi nascuti

 

Atunci cand ambii parteneri au fost fratele sau sora cea mare in familie, riscul de conflicte creste daca ambii vor sa obtina pozitia de putere in relatie.

Aceste relatii pot functiona bine, doar daca ambii partenerii se respecta reciproc si cel putin unul dintre ei isi manifesta tendintele de dominare in afara relatie.

 

Primul nascut si un copil singur la parinti

 

Chiar daca primul nascut va fi atent la nevoile partenerului, dorinta fiecaruia de a impune regulile proprii poate transforma relatia intr-o competitie.

 

Primul nascut si "mijlociul"

 

Cei care au si frati mai mici si mai mari au sansele cele mai mari de compatibilitate cu toate celelalte variante.

Problemele in relatia cu un prim nascut se pot naste tocmai din cauza maleabilitatii lor. Atunci cand fac prea multe compromisuri, partenerii isi pot pierde respectul pentru ei sau pot chiar profita de inclinatia lor care armonie.

Primul nascut poate ignora problemele "mijlociului" sau isi poate manifesta prea agresiv tendintele de dominare.

 

"Mijlociul" si mezinul

 

"Mijlociul" dispus la compromis ii va da cea mai multa libertatea mezinului, astfel ca relatia dintre ei este o combinatie buna.

Chiar daca cei doi pot avea probleme la capitolul organizare sau ambitie, nimic nu ii impiedica sa fie fericit impreuna.

 

Doi "mijlocii"

 

Relatia de succes dintre doi parteneri care au crescut alaturi de frati mai mici si mai mari poate fi afectata de o problema neobisnuita: daca fiecare ii acorda celuilalt ultimul cuvant, deciziile vor fi luate cu greutate in cuplu.

 

"Mijlociul" si copilul singur la parinti

 

In aceasta relatie, partenerul singur la parinti va prealua de obicei initiativa, iar celelalt ii va permite cu bucurie acest lucru.

Pericolul apare insa sub forma depresiei, atunci cand "mijlociul" se simte marginalizat de personalitatea celuilalt. Cuplurile in aceasta situatie trebuie sa discute impreuna pe larg deciziile care afecteaza ambii parteneri, daca vor sa elimine acest pericol.

 

Doi mezini

 

O relatie intre doi mezini ii poate ajuta pe ambii parteneri sa-si dezvolte latura creativa, dar apare si riscul haosului.

Pentru doi mezini tipici, organizarea vietii cotidiene poate fi o problema.

 

Mezinul si copilul singur la parinti

 

Partenerul care a crescut singur va prelua de obicei controlul in relatie, lucru pe placul mezinului, care ofera in schimb creativitate si aventura.

 

Doi copii singuri la parinti

 

Cea mai nereusita combinatie pentru un copil singur la parinti este relatia cu un partener in aceeasi situatie.

Ambii vor vrea sa obtina controlul si fiecare dintre ei poate intampina dificultati in acceptarea indicatiilor partenerului.

 

Chiar daca ordinea nasterii poate deveni un factor important pentru soarta unei relatii, nu uita ca alegerile pe care le facem sfideaza uneori experientele din trecut. Nu renunta la o relatie doar pentru ca sunteti incompatibili din punctul de vedere al ordinii nasterii. Tine insa cont de ordinea nasterii in cuplu pentru a preveni eventualele conflicte ce pot aparea intre voi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare