Dragoste

#celibatar #singuratate #relatii de dragoste #relatii de cuplu

Celibatul: 6 motive pentru care nu ti-ai gasit inca un partener

Celibatul este un mod de viata agreat de unii si detestat de altii. Nevoia de a avea pe cineva alaturi exista intr-o oarecare masura in sufletul tuturor, chiar daca ea este tinuta adanc ascunsa in interior. Iata cateva motive care sa explice de ce nu ti-ai gasit inca un partener, cu toate ca inima ta se simte tot mai singura.

Este posibil ca, in anumite perioade din viata, celibatul sa ti se para o varianta excelenta pentru tine din prisma libertatii de care te bucuri. Din pacate, intervin apoi si momentele care ti-ai dori sa iti gasesti un partener care sa te completeze. Pentru a atinge acest deziderat, ai nevoie sa intelegi principalele motive care te impiedica sa te indragostesti.


1. Traiesti in trecut


Ai avut parte de o fosta relatie de dragoste pe care o credeai eterna, insa ea s-a sfarsit in cele din urma, iar acum iti pare imposibil sa te apropii de altcineva? Inseamna ca ai ales sa traiesti in trecut, cu toate ca prezentul si viitorul iti pot oferi lucruri mult mai bune. Inceteaza sa compari persoanele din jur cu fosta dragoste si detaseaza-te de blocajul emotional al esecului: inima ta poate sa iubeasca din nou, la aceeasi intensitate.


2. Te obsedeaza cautarea


Una din legile universale "nescrise" este aceea ca, atunci cand te obsedeaza un lucru, excesul de energie care graviteaza in jurul lui il propulseaza tot mai departe de tine. Incearca sa nu te mai "straduiesti" din rasputeri sa gasesti pe cineva, insa tine-ti inima deschisa de a cunoaste oameni noi. Dragostea adevarata vine intotdeauna de la sine!


3. Te temi de respingere


Complexele tale diverse de inferioritate pot sta la baza singuratatii de care nu poti sa mai scapi. Nesiguranta da nastere unei temeri de respingere, iar primul tau impuls este sa nu te angajezi in circumstante care sa te expuna acestui "pericol".

Incearca sa uiti de acest risc si gandeste pozitiv. Ai calitati de care te poti folosi, asa ca scoate-le in prim-plan: cine te merita cu adevarat, le va observa!


4. Prietenii te influenteaza negativ


Un alt motiv pentru care ai putea sa te confrunti cu dificultatea gasirii unui partener este acela ca prietenii te influenteaza negativ in aceasta privinta. Acestia te coplesesc cu sfaturi si indicatii despre cum ar trebui sa arate profilul "jumatatii tale", iar tu excluzi din start anumite tipare, pentru ca ele nu coincid cu recomandarile apropiatilor.

Invata sa iti controlezi propria viata si sa decizi pentru tine cine este potrivit sau nu sa iti doarma alaturi!


5. Nu acorzi timp vietii personale


Persoanele cu un program zilnic solicitant, care isi concentreaza energia preponderent asupra carierei, tind sa acorde foarte putin timp vietii personale. Prin urmare, isi petrec o mica parte din orele libere in compania prietenilor si in contexte sociale diverse, unde pot intalni un partener compatibil. Daca acesta este si cazul tau, gandeste-te la reorganizarea prioritatilor in viata.


6. Te temi de angajamente


Spiritul tau avid de libertate naste o teama fata de angajamente si responsabilitati, asumarea de limite si bariere. Din acest motiv, poti avea tendinta sa respingi ideea unei relatii de durata, pentru a-ti proteja independenta. Autoeduca-ti mentalitatea si convingerile, pana in punctul in care poti intelege ca libertatea in doi poate sa existe!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare