Dragoste

#parteneri somn # cum dormi #somn

Ce spune despre relatia voastra pozitia in care dormiti

Pozitia in care dormi alaturi de partener spune multe despre relatia voastra, arata un studiu condus de psihologul american Corrine Sweet. 

Iata cateva dintre cele mai cunoscute si intalnite pozitii si ce spun ele despre gradul de confort dintre parteneri: 

1. Spate in spate 

  

Prima pozitie - in care cei doi nu se ating - arata ca partenerii se simt in siguranta in relatie, sugerand confort, dar si independenta. In cel de-al doilea caz, mai comun relatiilor noi, inseamna emotie, dar si confort, fiind un semn bun pentru relatie. 

2. Lingurita si fata in fata 

  

Si aceste doua pozitii aduc semnale bune in relatia voastra. Prima arata ca unul dintre parteneri isi asuma rolul protector in relatie, in timp ce a doua arata ca partenerii sunt dispusi sa isi sacrifice independenta de dragul relatiei, sugerand un grad ridicat de confort, siguranta si putere a relatiei. 

3. Supereroul si Romanticii 

  

Prima pozitie arata ca in relatia voastra unul este dominatorul, in timp ce celalalt si-a asumat rolul secundar. In cea de-a doua pozitie se sugereaza romantismul, apropierea, nevoia de intimitate. 

4. Fata in fata 

  

Atunci cand dormi fata in fata cu partenerul fara ca si corpurile voastre sa se atinga este sugerata o nevoie de comunicare si intimitate. In cel de-al doilea caz, cand picioarele stau impreunate toata noaptea, relatia este una romantic, intima, in care partenerii depind unul de celalalt. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului