Dragoste

#cupluri #relatie #casatorie #studiu #dragoste

Ce se intampla atunci cand cuplurile se privesc in ochi

In cadrul unui experiment stiintific la care au participat mai multe cupluri, partenerii au fost rugati sa se priveasca in ochi, neintrerupt, timp de 4 minute. Rezultatul a fost emotionant.

Echipa de cercetatori americani a ales sase cupluri: un cuplu format din doi necunoscuti, unul aflat la a patra intalnire, un altul in care partenerii erau impreuna de un an, altul de cinci ani si alte doua cupluri, unul casatorit de doi ani si altul de 55 de ani.

Fiecare cuplu a fost izolat intr-o camera si, timp de 4 minute, partenerii au fost pusi sa se priveasca continuu in ochi. Finalul experimentului i-a luat chiar si pe ei prin surprindere.

"In cei 55 de ani de casatorie, nu ne-am privit niciodata in ochi asa", a marturisit una dintre participante. "Cand te privesc de aproape, realizez cat de mult am nevoie de tine si ce insemni pentru mine", i-a marturisit barbatul cu care era casatorita de 55 de ani.

"A fost foarte frumos sa imi privesc sotia fara sa discutam despre serviciu sau afaceri", a marturisit unul dintre parteneri.

Concluzia cercetatorilor a fost ca sunt suficiente patru minute in care cuplurile sa se priveasca in ochi si se vor simti mult mai apropiate emotional, indiferent daca abia s-au cunoscut sau sunt impreuna de zeci de ani.

Sursa foto: blog.twobrightlights.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare