Dragoste

# reatii #persoana singura #sfaturi practice #rude #singuratate #prieteni

Ce sa nu-i spui niciodata unei persoane care este singura

Exista atat de multe avantaje in faptul ca esti singur - libertatea de a lua propriile decizii, posibiliatea de a te concentra pe cariera, de a calatori dupa bunul plac si de a vedea oroce film iti dorest! Cu toate acestea, daca inca esti singur, ai auzit o multime de comentarii nepoliticoase si enervante. Pe de alta parte, daca esti intr-o relatie, s-ar putea sa iti sacai prietenii singruri fara sa vrei cu afirmatii pe care ar fi mai bine sa le eviti.  Hai sa vedem despre ce nu ar trebui sa ii spui niciodata unui prieten care inca este singur.

"De ce nu te-ai casatorit inca?"

Aceasta intrebare poate parea aroganta, de parca faptul ca esti casatorit te face superior si iti imbunatateste situatia. Adevarul este ca nu toata lumea vrea sa se casatoreasca, alegerea de a ramane singru fiind una deliberata.

"Nu mai fi atat de pretentios"

Faptul ca unii oameni se bucura sa se intalneasca cu oricine, numai de dragul de a socializa, nu inseamna ca trebuie sa fim toti la fel. Si nu esti obligat sa spui "Da" la orice ti se ofera. Faptul ca esti selectiv si nu te intalnesti cu orice persoana poate insemna multe lucruri. In primul rand denota respect fata de tine insuti - iti respecti timpul si nu te complaci in situatii in care nu te simti bine.

"Ai incercat…?"

Uneori, pur si simplu, nu vrei sa discuti despre frustrarile tale cu prietenii, dar unii insista sa iti dea sfaturi care ti-ar putea rezolva problemele. Acest lucur nu poate fi decat enevant, pentru ca sugereaza ca nu ai fi capabil sa rezolvi singur situatia in care te afli.

"Nu iti fa griji, asteapta persoana potrivita! Nu poate fi departe"

Ideea de a astepta o anumita persoana, ideala, care este acolo si te asteapta, te priveaza de posibilitatea de a trai momentul prezent care conteaza. E ca si cum ai rata prezentul cu ochii pe viitor.

"Esti unic si special. Nu te multumi cu orice"

Desi poate parea o sugestie pozitiva, realitatea este ca, daca ne convingem ca suntem diferiti apare riscul sa ne izolam de ceilalti si sa ne asumam modele de retragere sau chiar de superioritate pentru a ne proteja de dezamagiri sau suferinta.

"Nu iti face griji, vei intalni pe cineva la momentul potrivit"

Ideea ca partenerul potrivit va pica in viata ta exact cand te astepti mai putin, este o dovada de naivitate combinata cu romantism exagerat.

"Cunosc o persoana singura…"

Faptul ca sunt amandoi singuri nu insemna neaparat ca se si potrivesc. Oamenii au intentii laudabile cand spun ceva de genul acesta, dar sunt si foate naivi. O relatie necesita multe alte ingrediente pentru a functiona.

"De ce mai esti singur?"

Oricat de bine intentionata ar fi aceasta intrebare, ea nu poate decat sa irite. E ca si cum ai spune ca este ceva gresit in faptul ca o persoana este singura. Aceasta este doar alegerea ei si nu trebuie sa o explice nimanui.

"Cine ti-a rupt inima?"

Oamenii cred ca cei singuri s-au izolat din cauza unei relatii nereusite in care au suferit. Dar nu este intotdeauna asa. Singuratatea poate fi o alegere personala, deliberata si nu trebuie sa aiba la baza neaparat un esec sentimental.

"Iti este greu sa accepti faptul ca fratele tau mai mic s-a casatorit inainte ta?"

Dinamica unei familii este deja destul de complicata fara a mai tine cont si de calendarul relatiilor si al asteptarilor. Aceasta afirmatie semana mai mult a sare pusa pe rana si nu a vorba buna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului