Dragoste

#relatie de cuplu #cearta cuplu

Ce nu ar trebui sa faci niciodata dupa o cearta cu partenerul de cuplu

Certurile conjugale sunt normale intr-un cuplu, chiar daca multa lume isi imagineaza ca poti trai saptamani, luni si chiar ani la randul alaturi de o persoana, fara sa existe astfel de momente. De fapt, nu doar ca certurile sunt normale, dar ele sunt si benefice, atat timp cat nu se ajunge la agresiune fizica sau verbala. Conform psihoterapeutului si expertului in relatii de cuplu Rachel A. Sussman, certurile contribuie la eliberarea tensiunii acumulate in ultima vreme si la eliberarea de stres.

Dupa o cearta cu partenerul de cuplu, sunt cateva gesturi pe care ar fi bine sa le eviti, pentru a permite restabilirea rapida a armoniei.


1. Evita sa trantesti usa si sa te refugiezi in alta camera

Dupa ce va certati, nu este indicat sa iesi din incapere trantind usa si sa te refugiezi in alta camera din casa. Gestul tau, desi poate normal in contextul dat, poate fi perceput ca o pedeapsa. Partenerul tau poate crede ca incerci sa il pedepsesti pentru cuvintele pe care vi le-ati spus si, cum orgoliul fiecarei persoane este mare, gestul tau ar putea isca un nou conflict conjugal.

Cel mai bine ar fi sa-i spui partenerului tau ca ai nevoie de cateva momente de singurate, pentru a-ti reveni. Nu sta suparat pe el mai mult de o jumatate de ora. Cu cat va impacati mai repede, cu atat veti readuce armonia in sanul cuplului vostru.


2. Odata ce ati incheiat cearta, nu redeschide subiectul

Redeschiderea subiectului unui conflict conjugal este o noua invitatie la cearta, de aceea, odata ce ati pus punct disputei, este bine sa nu mai discutati despre subiectul respectiv. Chiar daca iti amintesti ca mai ai de facut niste reprosuri, pastreaza-le pentru tine, pentru a nu inflama si mai mult atmosfera.


3. Nu accepta "sexul de impacare" daca nu iti doresti

Cele mai multe certuri conjugale se incheie cu o partida de sex de impacare, dar acest moment intim nu este indicat, daca nu iti doresti si tu acest lucru. In general, barbatii vor sex dupa o cearta deoarece simt nevoia de apropiere, simt nevoia de afectiune. Nu il refuza pur si simplu fara nicio explicatie, ci sugereaza-i faptul ca nu ai starea necesara pentru a face dragoste. Poti in schimb sa te asezi langa el si sa va tineti in brate.

Sursa foto: silversteintherapy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului