Dragoste

#relatii sexuale #relatii de dragoste #relatie de dragoste #fostele relatii

Ce inveti din fostele relatii amoroase

Fiecare relatie de dragoste pe care o ai spune ceva despre tine, despre felul cum esti ca persoana si despre ceea ce vrei. Cele mai bune oglinzi ale propriei tale persoane sunt fostele tale , adica cele esuate. Din fiecare ar trebui sa incerci sa inveti cate ceva, un lucru constructiv, benefic pentru viitorul tau.
 

Ce inseamna sa inveti dintr-o relatie amoroasa


Fie ca esti o persoana cerebrala, fie ca ai convingerea ca nimic nu este intamplator, o relatie esuata iti afecteaza viata si nu doar pe moment. Este important sa intelegi ca ceea ce trebuie sa inveti din trecut sunt acele lucruri care te ajuta sa te cunosti mai bine si sa eviti greselile pe viitor.

Este gresit sa gandesti ca lectia invatata este ca nu poti avea incredere in nimeni, ca toata lumea minte, ca in viata trebuie sa fii egoist etc. Acestea nu sunt adevaratele lectii de pe urma fostelor relatii .

Gaseste acele lucruri din fosta relatie care te fac sa actionezi mai intelept pe viitor. Descopera ceva constructiv si real in tot acest esec.
 

Modelele repetitive din


O lectie pe care o poti invata o reprezinta modelele repetitive. Daca acorzi atentie celor intamplate in trecut cu viata ta amoroasa, s-ar putea sa descoperi anumite aspecte care se tot repeta. Unele persoane aleg tot timpul parteneri care seamana cu unul dintre parinti, altii aleg intotdeauna parteneri dornici sa aiba grija de ceilalti, altii par sa prefere oameni foarte egoisti etc.

Daca ai avut cel putin 3 relatii cu un partener rece si distant, specialistii in relatii spun ca nu este o intamplare si ca nu acei barbati te-au gasit pe tine. Tu cauti o astfel de persoana, desi poate sa fie greu de crezut.

Uneori se intampla ca o relatie sa functioneze bine pentru cineva. Insa, daca acea persoana era obisnuita mereu cu tensiuni, va cauta inconstient sa provoace probleme pentru a repeta starea de tensiune din trecut.

 

Ce vrei versus ce nu vrei intr-o relatie de cuplu


Fostele relatii sunt cele mai bune modalitati de a-ti da seama ce vrei si ce nu vrei cu adevarat, deoarece ele ti-au oferit ambele . Astfel, ceea ce-ti doresti si ceea ce nu accepti sunt lucruri care nu mai raman la un nivel teoretic, ci situatii traite de tine, in urma carora ai tras niste concluzii. Fostele relatii te fac sa intelegi ce este important pentru tine.

Gandeste-te cum a inceput fiecare relatie, cum ai reusit sa comunici, pe ce pozitie te-ai situat, unde te afli acum si ce au insemnat toate aceste experiente pentru tine. In acest fel, vei avea atat o imagine detaliata, cat si una de ansamblu pentru fostele relatii amoroase.
 

Ce trebuie sa schimbi in viitoarele relatii


Odata ce descoperi ce nu a mers in fostele relatii stii care sunt punctele vulnerabile pe care le vei avea in viitor. Este important sa faci modificari de fiecare data pentru ca altfel scenariile se vor repeta la nesfarsit. Exista, intotdeauna, anumite disfunctionalitati care tin strict de personalitatea ta si pe care numai tu le poti corecta.

Sursa foto: huffingtonpost.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare