Dragoste

#despartire #fostul sot #fosta sotie #comunicare cuplu #divort

Ce gandeste fostul partener dupa divort

Pierderea capacitatii de a intelege fostul partener este un lucru perfect normal in cazul oricarui divort. Unele gesturi ale fostului sunt acum surprinzatoare, insa stii cum sa le interpretezi corect?

Dupa finalizarea unei relatii, cele mai multe cupluri pierd legatura speciala care il ajuta pe fiecare sa inteleaga gesturile celuilalt. Exista numeroase mituri cu privire la interpretarea actiunilor partenerului dupa divort, cele mai multe fiind complet eronate .

Afla care sunt cele mai des intalnite conceptii gresite despre ce gandeste partenerul dupa divort, presupuneri nefondate ce pot continua suferinta despartirii pentru ambii parteneri.
 

"Are pe altcineva, deci m-a uitat"


Faptul ca a inceput o relatie la scurt timp dupa divort nu inseamna ca sentimentele pentru tine au disparut complet. Fostul partener nu se impaca bine cu ideea de a fi singur, iar acest lucru nu trebuie interpretat ca fiind un semn cu privire la importanta relatiei care s-a incheiat.
 

"Ma evita, deci nu mai tine deloc la mine"


Afectiunea pe care ti-o mai poarta inca partenerul este sufocata dupa divort de durere si resentimente . Faptul ca vrea sa te excluda complet din noua sa viata nu inseamna ca sentimentele pentru tine au fost epuizate . Dar chiar si in situatia in care veti ramane prieteni, fostul sot sau fosta sotie are nevoie de o pauza, departe de tine.
 

"Isi dedica toata energia carierei/copiilor, vrea sa-mi arate ce am pierdut"


Cu cat relatia a fost mai lunga, cu atat fostul partener risca sa perceapa incetarea ei ca pe un esec personal. Investirea de timp si efort pentru a-ti scoate tie ochii nu este o strategie sanatoasa si nu multi o adopta. Cel mai probabil, incearca sa obtina succese in celelalte domenii din viata, pentru a atenua durerea provocata de pierderea relatiei.
 

"Se distreaza, deci nu mai sufera"


Organizarea de petreceri sau plecarea in vacante in tari straine sunt modalitati de a face fata sentimentelor neplacute dupa o despartire. Cel mai probabil, fostul partener incearca sa se distreze pentru a uita de durerea provocata de divort. Fiecare are moduri diferite de a trece peste momentele dificile si nu trebuie sa tragi concluzii pripite cu privire la situatia emotionala a fostului.
 

"Incearca lucruri noi pe care nu le-a facut cu mine, vrea sa ma raneasca"


Divortul ofera uneori o ocazie de a-ti deschide orizonturile si de a incerca lucruri noi. Daca fostul a respins anumite propuneri ale tale in timpul casniciei si acum incearca acele lucruri, acest lucru nu este neaparat legat de tine. Este foarte posibil si ca fostul sa fi refuzat ideile tale pentru ca nu s-ar fi simtit prea bine facand acele activitati cu tine, care il puteai critica. Despartirea i-a oferit insa sansa sa incerce lucruri noi, chiar si sa isi invinga temerile.
 

"Se ingrijeste mai bine, deci cauta un partener nou"


Cnad fostul partener se ingrijeste mai bine acum, a scapat de cateva kilograme in plus sau si-a imbogatit garderoba, nu este intotdeauna un semn ca isi cauta alt partener. Despartirea de partener dupa o relatie lunga aduce adesea revelatii si fostul este dispus sa se ingrijeasca mai bine, mai ales atunci cand considera ca a ignorat aceste nevoi in timpul relatiei.


Sursa foto : Avocat-cachia.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare