Dragoste

#iubire #compromis #relatie #despartire

Ce faci daca vrea sa te paraseasca?

E greu de crezut ca iubirea perfecta poate ajunge la despartire, nu? E greu de crezut ca in urma cu cateva luni va faceati planuri de casatorie si va uitati prin vitrine dupa verighetele perfecte, dupa rochia perfecta, dupa costumul perfect, iar acum... CE? Acum simti cum totul este acoperit precum soarele de un nor negru. Simti cum EL se departeaza de tine fara niciun motiv, fara ca macar sa aiba curajul sa iti spuna verde in fata ca vrea sa plece , sa inceapa o viata noua, viata din care tu nu ai sa mai faci parte. Si simti cum totul in jurul tau se naruie, te simti neputioncioasa pentru ca, spui tu, nu mai e nimic de facut.

Mai gandeste-te o data: intotdeauna se gaseste ceva de facut. Tu esti o luptatoare si nu te lasi asa usor. Nu are importanta ca el se departeaza – de foarte multe ori barbatii nu stiu ce vor, trec prin momente de nebunie, li se pune pata si cred ca trebuie sa ia o decizie rapida. Chiar prea rapida... nici macar nu stau sa puna lucrurile cap la cap si se arunca dintr-o relatie din cele mai stupide motive. E cazul ca tu sa intervii si sa iti faci simtita prezenta, sa te impui in fata lui si sa il iei la o discutie cat se poate de serioasa.

Spune-i ca desi el nu ti-a spus nimic, tu simti ca se departeaza de tine si ca vrea ca la un moment dat drumurile voastre sa aiba alte directii. Roaga-l sa aiba maturitatea necesara intr-o astfel de situatie si sa iti spuna care este, de fapt problema... sau problemele. Nu mai sunteti adolescenti si aveti o varsta care nu va permite sa va ascundeti dupa deget.

De asemenea, spune-i ca tu meriti adevarul si ar fi total nedrept sa te lase fara nicio explicatie. Chiar nu e cazul sa te trateze urat, sa te ignore, sa nu iti mai raspunda le telefon, sa se rasteasca la tine din orice prostie, sa se ascunda ori sa te respinga.

Analizati problema, trageti linie si discutati concluzia. Viitorul vostru mai are sau nu sansa? Si daca da, care sunt compromisurile?

Daca el merita sau nu, doar tu poti decide. Gandeste-te foarte bine daca merita sa te chinui cu un om care sta cu tine doar din obisnuinta (ori pentru a avea parte de cine-stie-ce beneficii), sau e mai bine sa fii tu cea care incepe o noua viata , cea care cauta un nou inceput. Nu uita – tu esti puternica, iar viata ta nu se invarte in jurul unui barbat.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare