Dragoste

#iubire #sex #atractie # atractie fizica # atractie partener

Ce faci cand iti iubesti partenerul, dar nu te mai atrage fizic

Iti iubesti partenerul, dar cand te atinge nu mai simti nicio atractie, iar partidele de sex au devenit o corvoada sau au incetat sa mai existe. Ce faci cand ai inca sentimente puternice pentru partenerul de viata, dar nu mai vrei sa faci sex cu el?

Motivul pentru care el nu te mai atrage fizic

Daca iti iubesti sotul sau prietenul, dar nu mai simti nicio placere cand te atinge, acest lucru se poate intampla din mai multe cauze. Indiferent ca vrei sau nu sa salvezi relatia, este important sa-ti dai seama de ce a incetat orice atractie sexuala. In caz contrar, se poate ca problema sa se repete mai tarziu cu alt partener sau, si mai rau, sa te trezesti peste o vreme cu probleme serioase de libidou, indiferent de barbatul cu care esti.

Un motiv pentru care el nu te mai atrage fizic poate fi legat chiar de iubitul tau. Se poate ca el sa fi facut ceva care te deranjeaza atat de tare, constient sau inconstient, incat sa simti repulsie la orice atingere de-a lui. Sunt femei care inceteaza sa mai simta atractie sexuala pentru partener, chiar daca il iubesc, deoarece se simt tradate.

In alte cazuri, poate fi vorba despre o schimbare dramatica a aspectului fizic al barbatului respectiv. Daca partenerul tau s-a ingrasat mult, poate ca acesta este motivul pentru care te blochezi de cate ori vrea sa faceti sex.

Alte motive pot fi unele exterioare, care nu tin de relatia voastra, ci de factori exteriori. Daca ai trecut printr-o perioada extrem de dificila la serviciu sau s-au intamplat lucruri regretabile in familia din care provii, este de asteptat sa respingi ideea sexului.

Alte motive pot fi o schimbare a sentimentelor de iubire romantica in sentimente de iubire prieteneasca sau frateasca. Se poate intampla, intr-un cuplu, ca o femeie sa fie initial indragostita, dupa care sa realizeze ca sentimentele ei sunt mai degraba fratesti decat romantice sau pasionale. Nu exclude nici posibilitatea de a fi atrasa de un alt barbat, chiar daca este greu sa recunosti chiar fata de tine insati.

Discuta cu partenerul de viata

Dupa ce identifici motivul pentru care iti respingi partenerul in dormitor, este important sa discuti cu el. S-ar putea sa ti se para dificil sa-i spui partenerului ca, desi il iubesti, nu mai simti nicio placere cand faceti sex. Cu toate acestea, specialistii in relatii sunt de parere ca singura modalitate de a depasi situatia este sa discuti sincer.

Poti gasi modalitati de a spune un lucru in asa fel incat sa nu ranesti sentimentele nimanui. De exemplu, daca iubitul sau sotul tau s-a ingrasat exagerat, propune-i sa mergeti impreuna la o sala si sa va antrenati.

Spune-i barbatului iubit care sunt nevoile tale, deoarece el nu poate ghici ce este in mintea ta, iar presupunerile sunt riscante.

Pentru a da dovada de bunavointa si corectitudine, intreaba-ti partenerul ce si-ar dori sa schimbi tu la tine insati. Poate exista lucruri sau schimbari pe care acesta isi doreste sa le faci. De exemplu, partenerul tau poate nu a indraznit niciodata pana acum sa-ti spuna ca ar vrea sa te imbraci mai des in lenjerie sexi, nu doar la ocazii speciale.

Foto: cnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului