Dragoste

#dragoste #relatie de cuplu #rutina cuplu #monotonie

Cum il/o faci sa te iubeasca pe termen lung

La inceput, aproape toate relatiile sunt pline de gesturi si surprize placute, de entuziasm si de intelegere. Insa pe masura ce evolueaza lucrurile, cel putin unul dintre parteneri incepe sa-si piarda interesul si sa-l priveze pe celalalt de acele delicii amoroase care intretin dragostea.

Probabil ca si tie ti s-a intamplat sa simti ca pierzi atentia partenerului tau intr-un mod brusc si aparent fara motiv. Nu esti nici prima, nici ultima persoana care trece prin asta. De aceea, consilierii in probleme de cuplu au studiat aceasta tendinta si au ajuns la niste concluzii care te pot ajuta si pe tine sa ii mentii persoanei dragi sentimentele vii pentru tine!

De ce isi pierde interesul amoros pentru tine

Pe masura ce o relatie devine mai sigura si mai previzibila, in viata de cuplu se instaleaza rutina. Odata cu aparitia acesteia, pasiunea incepe sa dispara treptat sau brusc, in functie de felul fiecaruia de a se comporta.

De cele mai multe ori, barbatii sunt cei care se sperie de monotonie si care fac primul pas spre a se retrage. Ceea ce le lipseste este sentimentul numit de catre psihologi "atractie emotionala".

Atractia emotionala ii determina pe barbati sa-si deschida sufletul in fata femeilor, sa comunice deschis cu partenerele lor si sa se conecteze cu ele la un nivel mai inalt decat o fac cu alte persoane.

Primul impuls al femeilor in astfel de situatii este sa-si acapareze si sa-si copleseasca partenerii, lucru care nu ii va face decat sa-si doreasca si mai mult sa fuga.

Cum sa pastrezi vie dragostea jumatatii tale

Daca jumatatea ta pare sa se distanteze si incearca sa-ti spuna ca are nevoie sa-si petreaca mai mult timp in absenta ta, da-i spatiul de care are nevoie.

Este foarte important ca fiecare dintre voi sa va faceti timp pentru pasiunile voastre, iar astfel de preocupari va vor ajuta sa va deconectati de la problemele zilnice, va vor relaxa si va vor apropia mai mult.

In plus, putina absenta nu strica nimanui. Veti avea ocazia sa va fie dor de timpul pe care il petreceati impreuna si sa simtiti din nou acele mici insecuritati care va fac nerabdatori si entuziasti sa va revedeti.

Din acest punct, gesturile tandre, micile surprize, satisfacerea nevoilor jumatatii tale si sinceritatea sunt "ingredientele" mentinerii sentimentelor sale cote maxime, spun psihologii.

Sursa foto: femside.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului