Dragoste

#cerere #inel de logodna #mireasa #casatorie #logodna #Ziua Indragostilor

Cand si cum isi doresc femeile sa fie cerute in casatorie

Dupa doi ani de intalniri romantice, pe o plaja pustie, fix de Ziua Indragostitilor - asa viseaza femeile sa fie cerute in casatorie, arata un studiu realizat la cererea companiei de bauturi Lambrini.

Desi unii ar spune ca Valentine's Day nu este o zi potrivita pentru o cerere in casatorie, tinand cont ca toata lumea pune marea intrebare in aceasta perioada, rezultatele studiului au demonstrat contrariul. 22% din 2.000 de participantele la acest studiu au declarat ca Ziua Indragostilor este momentul ideal pentru o cerere in casatorie.

Pentru a fi siguri ca vor primi un raspuns afirmativ, barbatii ar trebui sa fie atenti si la detaliile precum cadrul si traditiile pe care le implica o cerere in casatorie. Astfel, potrivit cercetarii, 32% dintre femei au declarat ca propunerea trebuie sa includa un element-surpriza, 21% au optat pentru un cadru romantic, iar 20% dintre participante au fost de parere ca cererea trebuie facuta in genunchi.

Inelele scumpe si cu diamante nu mai sunt printre prioritatile femeilor. Conform studiului, doar una din 10 femei isi doreste o astfel de bijuterie. Insa alegerea lui este foarte importanta. Astfel ca 62% dintre viitoarele mirese isi doresc ca inelul de logodna sa fie ales impreuna cu partenerul sau si doar 30% dintre femei vor ca partenerul sa aleaga singuri simbolul logodnei.

De asemenea, conform cercetarii, momentul ideal al unei cereri in casatorie ar fi exact dupa 24 de luni de viata in doi, altfel ca 49% dintre femei spun ca, daca ar trece mai mult, ar renunta la relatie decat sa astepte mai mult timp.

Trei intalniri pe saptamana si petrecerea a doua vacante impreuna au fost, de asemenea, esentiale pentru o treime dintre cei chestionati, precum si supravietuirea la cateva sarbatori de iarna in familie (37%).

Cei care se pregatesc sa faca acest pas trebuie sa mai stie ca propunerea in casatorie poate fi incununata cu succes in preajma Zilei Indragostilor, intr-un cadru romantic. Una din patru femei initiaza cererile in casatorie de Valentine's Day prin aluzii sau isi duc partenerul in magazine la standuri cu inele, iar o treime dintre acestea au declarat ca propunerea ar trebui sa ai loc intr-un cadru romantic precum o plaja pustie.

Pe de alta parte, oamenii au motive puternice pentru a nu se casatori, unu din cinci subiecti nu ar duce la altar pe cineva pe care familia il uraste, iar unu din opt nu s-ar casatori cu cineva care nu este placut de grupul sau de prieteni.

Sursa foto: www.karena.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului