Dragoste

#studii casatorie #fericire cuplu #burlacie #cercetatori #casatorie #studii #fericire

Burlacie sau casatorie? Studiile spun care e cea mai buna varianta

Cine sunt mai fericiti, oamenii casatoriti sau cei care nu se angajeaza intr-un mariaj? Intrebarea a framantat multi cercetatori, iar studiile au incercat sa gaseasca un raspuns pertinent. O cercetare recenta scoate la lumina concluzii noi.

Astfel, pana acum nu reiesise clar faptul ca o casatorie este menita sa sporeasca nivelul de fericire in cuplu sau daca, de fapt, oamenii veseli, joviali, sunt cei mai predispusi la a incheia o astfel de uniune.

De curand, concluziile unui studiu realizat de cercetatorii de la Bureau of Economic Research au indicat insa ca, intr-adevar, casatoria determina cresterea nivelului de fericire in viata. Iar cei mai fericiti dintre oameni, spun autorii John F. Helliwell si Shawn Grover, citati de nymag.com, sunt cei care se casatoresc cu cel mai bun prieten/cea mai buna prietena. Asadar, fericirea se datoreaza legaturii stranse de amicitie dintre membrii cuplului!

Specialistii au mai stabilit si faptul ca persoanele casatorite sunt mai multumite de vietile lor decat cele necasatorite.

Sursa foto: currentnewsofindia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii