Dragoste

#relatie #barbat tanar #atractie

Avantajele relatiei cu un barbat mai tanar decat tine

Relatiile femeilor mature cu barbati mai tineri devin din ce in ce mai frecvente, intr-o societate in continua schimbare, in care tabuurile sunt abolite unul dupa altul.

Expunerea mediatica a unor cupluri cu o asemenea diferenta de varsta, ca Susan Sarandon-Tim Robbins, Demi Moore-Ashton Kutcher si Mihaela Radulescu-Dani Otil, le fac pe multe femei curioase despre avantajele unei relatii cu un barbat mai tanar ca ele.

Multe relatii in care femeia are cu 8 sau 10 ani mai mult barbatul au o rata de succes foarte mare. Secretul este insa comunicarea si valorile comune.

Pentru o relatie reusita cu un barbat mai tanar, trebuie sa cauti pe cineva cu aceleasi prioritati ca si tine. Multe femei divortate nu mai vor copii, in timp ce barbatii mai tineri cauta o mama pentru viitorii lor copii.

In cazul unei diferente mari de varsta, cel mai important lucru este ca partenerii sa aiba acelasi nivel de energie. O relatie nu poate aduce fericire daca un partener vrea sa iasa in club in timp ce celalalt prefera sa se uite la un film in pat, sau daca unul vrea sa se bucure de liniste iar celalalt vrea sa vorbeasca vrute si nevrute.

 

Ce gasesc femeile la barbati mai tineri?

 

1 Le place aventura

 

Barbatii mai tineri obosesc mai greu si sunt mai predispusi la activitati noi ca cei mai in varsta. Sunt spontani si sunt mai putin previzibili.

 

2 Sunt mai adaptabili

 

Intr-o relatie cu o femeie mai in varsta, barbatul nu va avea probleme in a se muta cu partenera lui si a-si imparti viata cu ea. Asta insemna mai putin schimbari pentru femeie, care nu trebuie sa isi modifice radical viata datorita relatiei.

 

3 Te fac sa te simti dorita



Prin energia lor, barbatii mai tineri le fac si pe partenerele lor sa se simta mai tinere. Entuziasmul barbatului poate fi contagios si isi exprima sentimentele cu mai putine rezerve ca barbatii mai in varsta. Astfel, un barbat mai tanar te poate face sa te simti mai iubita.



Conceptii gresite despre diferenta de varsta



Susan Winter, autoarea cartii "Older Women, Younger Men: New Options for Love and Romance" ("Femei mai in varsta, barbati mai tineri: Optiuni noi pentru iubire"), a explicat, pentru msnbc.com, cum studiile pe care si-a bazat cartea au refutat trei conceptii gresite despre relatii femeilor cu barbati mai tineri.

Winter are 48 de ani si a avut relatii de lunga durata cu barbati cu pana la 20 de ani mai in varsta ca ea. In documentarii cartii scrise alaturi de Felicia Brings, autoarea a intervievat mai mult de 200 de cupluri.
 

Chiar daca demersul ei nu a fost in totalitatea stiintific, cei mai multi dintre cei intervievati i-au marturisit ca s-au lovit de trei conceptii gresite din partea prietenilor si familiei.

 

1 "Te va parasi pentru o femeie mai tanara”

 

Susan Winter sustine ca nu au gasit niciun barbat tanar care sa fi facut asta, cel putin nu pentru o femeie anume, datorita faptului ca era mai tanara. Un motiv de despartire a fost insa dorinta neimpartasita a barbatului de a avea copii.

 

2 "Femeia a sedus barbatul"

 

In toate cazurile studiate de autoare, barbatul a initiat contactul.

 

3 "Relatia nu va rezista”

 

Winter sustine ca o parte din cuplurile intervievate au ramas impreuna timp de 25 de ani sau si mai mult. Durata medie a relatiilor analizate a fost de 13 ani.

 

Nu uita ca varsta este cel mai putin important lucru intr-o relatie.

Atunci cand amandoi partenerii au aceleasi nevoi, dorinte si planuri de viitor, nu au niciun motiv pentru a nu fi fericiti.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare