Dragoste

#parteneri #cuplu #fericire #dragobete #apropiere #sex #perceptie

Apropierea intre parteneri, secretul fericirii in cuplu?

Apropierea prea mare intre parteneri nu garanteaza succesul unei relatii. Un nou studiu, citat de revista "Time", arata ca, mai important decat apropierea in sine dintre parteneri, este gradul de confort pe care-l resimt acestia cand se afla unul in prezenta celuilalt. Prin urmare, pentru a avea fluturi in stomac, nu este necesar sa fii sufocat de partener.

Unii indragostiti considera apropierea a fi lipsa de secrete in cuplu, altii ca fiecare moment liber este petrecut impreuna sau ca orice decizie se ia prin consultare in cuplu. Altora le este suficient un sentiment de incredere, fara prea multe dovezi de dragoste.

Apropierea in cuplu, diferita in functie de perceptie

Totul tine de perceptie, sustin expertii. Cu cat este mai mare diferenta intre ceea ce o persoana considera ideal ca apropiere si realitatea relatiei, cu atat exista un risc mai mare de aparitie a depresiei sau cel putin de scadere a calitatii relatiei.

Acest lucru s-a dovedit valabil in toate cazurile, indiferent daca partenerii de cuplu isi doreau mai multa apropiere sau mai multa distanta in relatie.

Atunci cand perceptia despre apropiere si apropierea in sine au coincis, studiul a aratat ca acest lucru a dus la o relatie mai stabila, mai puternica si la o sanatate mentala mai buna. In cazul celorlalti, despartirea a fost doar o chestiune de timp.

"Nu ar trebui sa facem presupuneri despre ce inseamna o relatie sanatoasa. Mai degraba ar trebui sa analizam cum se simt oamenii intr-o relatie si care este nivelul de apropiere ideal pentru ei. Rezultatele obtinute vor putea contribui la imbunatatirea metodelor aplicate in terapia de cuplu prin sublinirea nivelului de apropiere pe care si-l doresc partenerii mai degraba decat prin inducerea ideii ca o mai mare apropiere este intotdeauna benefica unei relatii", a explicat David Frost, psihologul care a condus studiul.

Sarbatorile iubirii, pretext de apropiere in cuplu

Studiul a mai aratat ca 55% dintre participanti considera sarbatorile legate de iubire un pretext perfect pentru a comunica mai bine cu partenerul. Totodata, 60% din cuplurile casatorite care au si copii considera ca vor face sex cu aceste ocazii. Prin urmare, desi a trecut Ziua Indragostitilor, putem profita de Dragobete, sarbatoare a dragostei pe care romanii o celebreaza pe 24 februarie.

Sursa foto:www.realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare