Dragoste

#dragoste #cuplu #relatii # apropierea in cuplu

Apropierea in cuplu

Apropierea in cuplu este un factor prezent in mod natural in prima perioada a relatiei, dar care in timp necesita efort. Odata cu trecerea timpului, grijile zilnice si oboseala pot sa-i faca pe doi oameni sa se simta ca niste straini unul fata de altul. Pentru a preveni acest lucru, este important sa existe o apropiere reala si constanta intre tine si partener.

Iata cateva modalitati de a mentine apropierea in cuplu:

Spune "Buna dimineata!"

Incepe ziua cu dreptul, spunandu-i "buna dimineata" partenerului de viata. Sunt doua cuvinte simple care pot parea chiar banale. In realitate, aceste cuvinte exprima recunostinta asupra faptului ca te trezesti langa persoana iubita si incepeti ziua impreuna. 94% din cuplurile care au acest obicei dimineata considera ca au o relatie reusita. Puteti sa va simtiti aproape unul de altul inca din momentul cand va treziti din somn.

Exprima-ti recunostinta

Cand partenerul de viata scoate rufele din masina in locul tau si le intinde la uscat sau cand duce gunoiul, ai ocazia sa-ti exprimi recunostinta pentru gestul lui. Un mic ajutor este intotdeauna binevenit, iar cand exista laude si multumiri, aprecierea ta il va apropia mai mult de tine.

Lauda-ti partenerul in public

O modalitate de a incuraja apropierea in cuplu o reprezinta laudele in public. Nu este vorba aici despre un cuplu fals, care incearca din rasputeri sa para a avea relatia perfecta. Pur si simplu atunci cand se iveste ocazia, lauda-l pe partener pe un ton natural pentru ceva in care crezi cu adevarat. Nu exista riscul penibilului daca ii spui persoanei iubite, de fata cu prietenii vostri, ca fara sprijinul ei nu ai fi reusit sa te concentrezi pentru examenul dat.

Incurajeaza-ti partenerul sa vorbeasca

Una dintre cauzele instrainarii in cuplu este lipsa de comunicare sau comunicarea unilaterala. Nu-ti cicali partenerul, nu-i taia vorba si nu-i lua dreptul la replica. Atata timp cat in cuplu va simtiti amandoi liberi sa spuneti ce ganditi cu adevarat, va exista intotdeauna o legatura puternica.

Intreba-ti partenerul cum i-a mers in acea zi la serviciu, ofera-i ocazia sa-ti povesteasca despre experientele frumoase de care a avut parte cand calatorea, despre copilaria lui sau orice altceva pare dispus sa-ti impartaseasca. Chiar si micile discutii va pot ajuta sa fiti mai apropiati deoarece aveti sansa de a-i spune celuilalt dorintele, gandurile si nevoile voastre.

Acorda mai multa importanta sexului

O modalitate de a incuraja apropierea in cuplu o reprezinta sexul. Acorda o atentie deosebita vietii sexuale si incearca sa-ti faci fericit partenerul. De exemplu, daca acesta are parte de surprize frumoase in dormitor, se va simti mai apropiat de tine, atat fizic, cat si psihic.

Flirteaza cu partenerul tau chiar daca sunteti casatoriti de mult timp. Un mesaj erotic neasteptat va fi incitant si va contribui la senzatia de apropiere si intimitate.

Activitati facute impreuna

Asigura-te ca faceti mereu impreuna diverse activitati. Poate fi vorba despre hobby-uri sau despre treburi casnice. Important este sa petreceti timp facand ceva amandoi. Astfel de momente contribuie la apropierea in cuplu.

Foto: mymarriageworks.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare