Dragoste

#semne ca relatia se sfarseste #relatie #cearta #parteneri

9 semne ca relatia voastra se sfarseste, in functie de modul in care va certati

Modul in care te certi cu partenerul de viata poate prezice sansele pe care le aveti sa mai ramaneti impreuna sau chiar cat de aproape este finalul povestii voastre de dragoste. Iata cateva semne care ar trebui sa te puna pe ganduri:

Va certati din cauza problemelor legate de incredere

Atunci cand intr-o relatie apare infidelitatea este foarte greu pentru cel inselat sa isi mai recapete vreodata increderea in partener. In ciuda tuturor eforturilor de a face lucrurile sa mearga ca inainte, este greu de crezut ca relatia va mai fi la fel.

Cand va certati, insisti ca tu ai dreptate

In loc sa te gandesti care dintre voi are dreptate, mai bine gasesti solutia potrivita pentru a face lucrurile sa mearga mai bine, atunci cand in relatie apare o disputa. Cand va certati pentru lucruri marunte, invata sa lasi de la tine, pentru ca nu este nimic atat de grav, cat sa strici linistea in casa. Atunci cand insisti insa sa ai tu dreptate de fiecare data cand exista un conflict intre voi, nu faci decat sa distrugi relatia si sa faci loc aparitiei resentimentelor, in timp.

Va certati din cauza treburilor casnice

Cand fiecare dintre parteneri se implica in treburile casnice si fiecare stie care ii sunt responsabilitatile in casa, relatia are sanse sa supravietuiasca mult timp. In caz contrar, certurile ajung sa fie la ordinea zilei. Cand realizezi ca atributiile nu sunt impartite corect, vei privi cu furie si inversunare treburile din gospodarie si iti vei varsa nervii pe partenerul de viata.

Va certati din cauza familiei

Chiar daca nu iti plac cei din familia partenerului tau de viata, nu face din acest lucru un subiect permanent de discutie in casa. Trateaza-i cu respect pe cei din familia lui si vorbeste intotdeauna politicos despre ei, pentru binele relatie tale. Nu ii critica, nu face comentarii nepotrivite si nici nu incerca sa iti faci partenerul sa se indeparteze de ai sai, pentru ca toate acestea vor aduce in final sfarsitul relatiei tale de iubire.

Va certati din cauza stilului de viata diferit

Cand intr-un cuplu, partenerii au stiluri de viata diferite, pot aparea probleme in relatie daca cei doi nu gasesc o cale de mijloc. Cand unul dintre cei doi adora sa iasa in oras si sa mearga la petreceri, in timp ce celalalt vrea sa stea doar in casa, cel din urma va ajunge sa se intrebe de ce compania sa nu ii este suficienta partenerului sau, care cauta distractia in afara casei. Uneori opusurile se atrag, dar acest stil de viata complet diferit, inseamna ca va trebui sa gasiti o cale de mijloc pentru a face relatia sa mearga.

Va certati din cauza banilor

Banii sunt subiect de disputa in multe cupluri. Pentru a face relatia sa mearga cat mai bine, deciziile legate de cheltuielile importante ar trebui luate de fiecare data impreuna, pentru a evita aparitia unor conflicte care pot duce la despartire.

Certurile se transforma in critica la persoana

Separarea intr-o relatie ajunge sa devina iminenta, atunci cand unul dintre parteneri are obiceiul sa il critice constant pe celalalt. Critica raneste sentimentele, duce la animozitati si in cele din urma conduce la despartire. Cand ceva te deranjeaza la persoana iubita, purtati o discutie deschisa si spune-i clar ce anume nu iti convine, incercand sa gasiti impreuna o solutie pentru a rezolva problema.

Va certati tot timpul din acelasi motiv

Un conflict in relatie care se tot repeta reprezinta de fapt diferenta de personalitate si in stilul de viata care exista intre cei doi parteneri. Despartirea este iminenta in aceasta situatie, atunci cand partenerii lasa conflictul sa ia amploare, isi adreseaza cuvinte urate sau, din contra, nu isi mai vorbesc sau cand dau vina unul pe altul pentru situatie.

Nu aveti aceeasi parere despre a avea copii

Atunci cand intr-o relatie cei doi parteneri nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu privire la aparitia copiilor in viata lor, cuplul nu are mai sanse sa reziste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare