Dragoste

#reguli relatie #reguli relatie de succes #relatie de succes #relatie cuplu #relatie #cuplu #dragoste

7 reguli pentru o relatie de succes

Sociologii au incercat mereu sa afle care sunt secretele unei casnicii reusite. In urma experientei acumulate, Karl Pillemer a scris chiar o carte intitulata "30 Lessons for Loving" (30 de lectii pentru a iubi – n.r.). Iata cateva dintre indemnurile sociologului, potrivit time.com:

1. Incepe ziua cu mici bucurii facute partenerului.

2. Faptul ca sunteti apropiati nu inseamna ca sunteti la fel. Incearca sa intelegi ca partenerul tau poate gandi diferit in anumite situatii.

3. Nu te teme ca imbatranesti. Partenerul tau cel mai probabil nici nu va observa asta. Dragostea adevarata, spune Pillemer, inseamna sa vezi "dincolo de riduri".

4. Nu repeta certurile marunte care nu sunt deloc constructive. Evita cu diplomatie temele delicate, care pot starni din nou un scandal.

5. Cultiva prietenia cu partenerul. In timp, atractia sexuala isi mai pierde din importanta si atunci trebuie sa fii sigur ca iubesti persoana de langa tine, nu doar trupul ei.

6. Imprieteniti-va cu alte cupluri fericite, care pot fi un exemplu pentru voi si evitati-le pe cele care au relatii problematice.

7. Impartiti-va eficient treburile. Coopereaza, lucreaza mereu impreuna cu partenerul, astfel incat cel care se pricepe cel mai bine sa faca un lucru, acela sa il faca.

Sursa foto: iwallhd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare